Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Aizdomās par ugunsgrēka izraisīšanu mežā Dobeles novadā aizturēts vīrietis

Jūnija sākumā aizdomās par ugunsgrēka izraisīšanu mežā Dobeles novadā aizturēts kāds vīrietis, informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Piektdien, 4.jūnijā, Dobeles novada Annenieku pagasta kādā mežā ar atklātu liesmu dega šķelda. Dūmus mežā pamanīja tobrīd no darba brīvajā laikā esošais VP Dobeles iecirkņa Kārtības policijas inspektors, kurš devās apskatīt ugunsgrēka vietu.

Netālu no degšanas vietas viņš pamanīja vīrieti, kura uzvedība likumsargam šķita aizdomīga. Kad policists nosauca savu vārdu un nodarbošanos un vēlējās noskaidrot, vai personai nav kas zināms par ugunsgrēka izcelšanās cēloņiem, vīrietis mēģināja aizbēgt un paslēpties mežā, tomēr tika aizturēts un nogādāts Dobeles iecirknī.

Veicot 1958.gadā dzimušā Dobeles iedzīvotāja mantu apskati un citas izmeklēšanas darbības, tika iegūts apstiprinājums par vīrieša saistību ar minētā ugunsgrēka izcelšanos. Aizturētais vīrietis agrāk nav tiesāts. Viņam piemērots aizdomās turētā statuss un ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Par notikušo policijā ir sākts kriminālprocess saskaņā ar Krimināllikuma 185.panta otro daļu par svešas mantas tīšu iznīcināšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu. Par šādu noziedzīgu nodarījumu var tikt piemērota brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. 

Pašlaik Dobeles iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki pārbauda minētās personas saistību ar citiem mežu degšanas gadījumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas