Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Aizturēts policijas darbinieks, kurš piesedzis nelegālo cigarešu biznesu Centrāltirgū

Aizvadītās nedēļas nogalē Iekšējās drošības birojs (IDB) aizdomās par tabakas izstrādājumu nelikumīgas realizācijas tirdzniecības piesegšanu aizturējis kādu Valsts policijas Rīgas teritoriālās struktūrvienības amatpersonu, kā arī divas privātpersonas par tabakas izstrādājumu realizēšanu.

Minētā amatpersona tiek turēta aizdomās par kontrabandas ceļā ievestu tabakas izstrādājumu iespējamu tirdzniecības piesegšanu Rīgas Centrāltirgū. Turklāt izmeklēšanas gaitā tika noskaidrots, ka Valsts policijas amatpersona, iespējams, ilgstošā laika periodā pēc pieprasīšanas regulāri saņēmusi kukuļus no cigarešu tirgotājiem, lai netiktu fiksēts minētais likumpārkāpums normatīvajos aktos noteiktā kārtībā.

Savukārt divas aizturētās privātpersonas, iespējams, organizēja un veica pretlikumīgu tabakas izstrādājumu realizēšanu. Izmeklēšanas darbību laikā pie tirgotājiem tika izņemti 30 000 cigarešu bez Latvijas Republikas akcīzes markām, kā arī narkotiskās vielas lielā apmērā, kas bija paredzētas realizēšanai.

"Kontrabandas ceļā ievesto cigarešu tirdzniecība Rīgas Centrāltirgū, šķiet, ir sabiedrības un arī tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā vismaz kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas pirms vairākām dekādēm. Šo gadu laikā ir daudz diskutēts par šo problēmu, kā arī ir veiktas dažādas šīs situācijas apkarošanas kampaņas, tomēr jāuzsver, ka šī ir cīņa ar sekām, nevis ar cēloņiem," norāda Iekšējās drošības biroja priekšnieks Valters Mūrnieks.

“Šī gada rudenī pieņemtie grozījumi Krimināllikumā, kas paredz smagākus sodus par tabakas izstrādājumu nelikumīgu apriti, nenoliedzami, ir nepieciešami un var mazināt kontrabandas cigarešu tirdzniecību pašā Rīgas centrā, tomēr jāuzsver, ka šī problēma ir jārisina valstiskā līmenī, un būtisks ir arī ikkatra šo teritoriju uzraugošā Valsts policijas darbinieka godprātīgs un atbildīgs darbs,” viņš turpina.

Visas trīs aizturētās personas atzītas par aizdomās turētajiem, un tām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tai skaitā Valsts policijas amatpersonai noteikts aizliegums pildīt amata pienākumus.

Iekšējās drošības biroju kopš tā dibināšanas vada IDB priekšnieks Valters Mūrnieks, un šī gada 28. jūlijā, nozares vadībai un Ministru kabinetam atzinīgi novērtējot Iekšējās drošības biroja līdz šim paveikto, Ministru kabinets pagarināja Mūrnieka pilnvaru termiņu IDB priekšnieka amatā uz pieciem gadiem - līdz 2025. gada 31. oktobrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas