Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Baldonē aiztur divus vīriešus, iespējams, par slepkavības mēģinājumu

Pateicoties iedzīvotāju vērīgumam un operatīvai Reģionālās pašvaldības policijas (RPP) rīcībai, svētdien, 21. oktobrī, Baldonē tika aizturēti divi vīrieši, iespējams, par savas paziņas slepkavības mēģinājumu. Šobrīd cietušais smagā stāvoklī atrodas slimnīcā, bet divi aizturētie nodoti Valsts policijas kolēģu rīcībā tālākai izmeklēšanai, portālu Diena.lv informēja policijā.

Izsaukums saņemts no kāda Baldones iedzīvotāja, kurš, braucot ar velosipēdu, mežā pamanījis ievainotu vīrieti. Apsekojot apkārtējo teritoriju, RPP Baldones nodaļas darbinieki kādā nomaļā Baldones meža ceļa nomalē atrada vīrieti ar spēcīgi asiņojošu brūci galvā.

Policijas darbinieki, izsaucot mediķu palīdzību, pamanīja pelēkas krāsas automašīnu Ford Sierra, kas pārvietojās gar notikuma vietu pa nomaļu meža ceļu, tas darīja aizdomīgus policijas darbiniekus, un tie minēto transportlīdzekli apturēja.

Automašīnā esošie vīrieši atradās stiprā alkohola reibumā un kļuva agresīvi pēc tam, kad attiecās atbildēt uz policijas darbinieku jautājumiem – paskaidrot atrašanas iemeslu mežā un iespējamo saistību ar cietušo, kā arī uzrādīt personu apliecinošus dokumentus.

Ņemot vērā abu vīriešu agresīvo uzvedību un to, ka transportlīdzeklī tika atrastas lāpstas, policijas darbiniekiem radās pamatotas aizdomas, ka minētās personas ir saistītas ar mežā atrasto asiņojošo vīrieti, pret kuru izdarīts, iespējams, slepkavības mēģinājums. Līdz apstākļu noskaidrošanai RPP darbinieki aizturēja abus vīriešus, tos tālāk nododot Valsts Policijas Rīgas reģiona pārvaldes Baložu iecirkņa darbiniekiem.   

Noskaidrojot aizturēto personu identitāti, tika konstatēts gan abi aizturētie, gan cietušais ir Baldones iedzīvotāji un bija savstarpēji pazīstami, kā arī visas trīs minētās personas jau iepriekš atradušās Valsts policijas redzeslokā par dažādiem likumpārkāpumiem.

Pēc Reģionālās pašvaldības policijas rīcībā esošās informācijas, Valsts policijas Baložu iecirkņa darbinieki veikuši arī kratīšanu vienā no aizturēto vīriešu dzīvesvietām, kurā tika atrasts cirvis, iespējamais, nozieguma izdarīšanas ierocis. Atbilstoši pārkāpuma piederībai minētā krimināllieta turpmākai izmeklēšanai tika nodota Valsts policijas rīcībā.

Reģionālā pašvaldības policijas vadība izsaka pateicību vērīgajam Baldones iedzīvotājam, kurš ziņoja policijai par cietušo personu, kā arī policijas darbiniekiem par operatīvu rīcību.       

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas