Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Daugavpilī apķēpāts dzejnieka Andreja Pumpura krūšutēls; policija skaidro notikušā apstākļus

Vakar Daugavpilī apķēpātais dzejnieka Andreja Pumpura krūšutēls uzreiz notīrīts; policija skaidro notikušā apstākļus, noskaidroja aģentūra LETA.

Vakar sociālo tīklu lietotāji bija publicējuši foto, kurā redzams apķēpātais piemineklis. Daugavpils pilsētas pašvaldības policija informēja, ka saņemot informāciju par notikušo Andreja Pumpura skvērā, tika pārskatīti video novērošanas kameru ieraksti. Tika konstatēts, ka video novērošanas sistēma ir fiksējusi minēto pārkāpumu. Pašvaldības policija visu informāciju saistībā ar notikušo nodeva Valsts policijai tālāko procesuālo darbību veikšanai.

Valsts policija ir uzsākusi administratīvā pārkāpuma procesu un skaidro notikušā apstākļus. Šobrīd tiek veiktas procesuālās darbības, lai noskaidrotu personas identitāti un saistību ar minēto likumpārkāpumu. Taču apgalvot, ka šobrīd vainīgā persona ir noskaidrota, vēl nevaram, uzsvēra Valsts policijas pārstāve Lāsma Kursīte.

Savukārt SIA "Labiekārtošana D" vadītāja Jūlija Mamaja pastāstīja, ka ķēpājums no pieminekļa notīrīts jau vakar ap plkst.10 no rīta, tiklīdz kā saņemta informācija no pašvaldības policijas.

Andreja Pumpura vārdā Daugavpilī nosaukta iela un skvērs pilsētas centrā, kurā atrodas dzejnieka krūšutēls. Andrejs Pumpurs (1841- 1902) bija latviešu nacionālā romantisma dzejnieks, viņa nozīmīgākais darbs ir eposs "Lāčplēsis" (1888). 1896.gadā A.Pumpurs apmetās uz dzīvi Daugavpilī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas