Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

DNS pierādījumi apstiprina, ka notvertais jaunietis ir Imantas pedofils

Pagājušās nedēļas trešdienā policija aizturēja un piektdien tiesa piemēroja apcietinājumu cilvēkam, kas kā apliecina DNS pierādījumi ir tā sauktais Imantas pedofils, pirmdien īpaši sasauktā preses konferencē informēja Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs.

Policija neatklāja informāciju par noziedznieka identitāti, taču atklāja, ka viņš ir 20 gadus vecs jaunietis, kura deklarētā adrese ir ārpus Rīgas. Ar Imantu viņu saista radinieku dzīvesvietas. Līdz šim viņš bija nokļuvis policijas redzeslokā par narkotiku lietošanu un sīku zādzību. Šobrīd viņš bija bezdarbnieks, pirms tam strādājis taču ticis atlaists. Sozinovs norādīja, ka sabiedrībā izplatīties pedofila vizuālies un psiholoģiskie profili atbilst aizturētajam. 

Aizturēšanas laikā pie viņa atklāta gāzes pistole.  

Ir noskaidrots, ka viņš bērnus novērojis rotaļu un skolu laukumos un sekojis tiem.Šobrīd ir ziņas par četriem aizturētā pedofila paveiktajiem noziegumiem, bet pieciem cietušajiem.

Noskaidrots, ka noziedznieks ir sekojis izmeklēšanai sekojot medijos publicētai informācijai. Sozinovs pauda pārliecību, ka policija rīkojās pareizi pagājušā gadā izplatot informāciju par uzbrukumiem, jo tas esot "viņu iedzinis pagrīdē". Tādējādi arī izmeklēšanas laiks vērtējams kā pārlieku ilgs.  

Šobrīd ir sākusies izmeklēšana. Apcietinātais jaunietis sadarbojas ar policiju un sniedz ziņas par izdarīto.  

Savukārt VP  priekšnieks Ints Ķuzis norādīja, ka kopš sākusies Imantas pedofila meklēšana tika apcietinātas 10 personas "par līdzīga rakstura noziegumiem". Viņš pauda gandarījumu, ka pēdējā gada statistika norāda par šādu noziegumu samazinājumu.  

Kā portāls Diena.lv pirmdienas rītā jau vēstīja, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis šorīt LTV raidījumā Rīta Panorāma paziņoja par pedofila notveršanu. Ministrs pauda gandarījumu, ka noziedznieks ir aizturēts kā arī izteica pateicību policijas darbiniekiem. Kozlovskis arī pauda cerību, ka šis noziedznieks saņems reālu cietumsodu par nodarīto.  

Imantas pedofils tika meklēts jau kopš 2014. gada pavasara, kad sabiedrība uzzināja par vairākiem noziegumiem, kurus viņš pastrādājis pret mazgadīgām meitenēm. Tika noskaidrots, ka uzbrucējs ir gados jauns, un vienā no nozieguma vietām policisti atrada meklētā DNS, tomēr tas nesniedza rezultātus. Jaunais vīrietis, kā vēstīja aģentūra LETA, tolaik tika meklēts par trīs smagiem dzimumnoziegumiem pret mazgadīgām meitenēm Imantas mikrorajonā, un kopumā uz viņa sirdsapziņas ir četri upuri. Pēdējais noziegums izdarīts 14.martā ap plkst.15, kad uzbrucējs iegrūda liftā divas mazgadīgas meitenes un veica netiklas darbības.

Policija pieņēma, ka noziedznieku pēc tam, kad tika uzsākta aktīva izmeklēšana slēpa viņa paša ģimene.  

Šogad februārī tika vēstīts, ka iespējams, aizturēts Imantas pedofils, tomēr pēc izmeklēšana noskaidrojās, ka persona nav meklētais noziedznieks.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas