Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

IDB lūdzis uzsākt kriminālvajāšanu pret VUGD amatpersonu par marihuānas audzēšanu lielā platībā

Iekšējās drošības birojs 2022. gada augusta nogalē Austrumzemgales prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona brigādes amatpersonu un kādu privātpersonu par narkotisko vielu saturošu augu neatļautu sēšanu un audzēšanu.

Iekšējās drošības birojs pirmstiesas izmeklēšanas gaitā noskaidroja, ka minētās personas pašdarinātā siltumnīcā lielās platībās audzēja narkotisko vielu – marihuānu - saturošus stādus. Kriminālprocesa ietvaros veikto izmeklēšanas darbību laikā tika izņemti un ekspertīzes veikšanai nodoti teju 200 augu stādi.

Kriminālprocesa izmeklēšanas laikā noziedzīgajā nodarījumā iesaistītajām personām tika piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tostarp, VUGD amatpersonai – aizliegums ieņemt noteiktu amatu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Saistībā ar iepriekš minētajām pretlikumīgajām darbībām pret VUGD amatpersonu un privātpersonu rosināts uzsākt kriminālvajāšanu par Krimināllikuma 256.panta otrajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma – narkotiskās vielas saturošu augu neatļauta sēšana un audzēšana lielās platībās – izdarīšanu.

Minētais noziedzīgais nodarījums tika atklāts un izmeklēts, sekmējoties Iekšējās drošības biroja sadarbībai ar Valsts policiju.

Iekšējās drošības birojs atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

Iekšējās drošības birojs 2022. gada pirmajā pusgadā kompetences ietvaros veica pirmstiesas izmeklēšanu 91 kriminālprocesā. Šā gada pirmajā pusē gadā prokuratūrai ir nodoti 26 kriminālprocesi un to ietvaros rosināts uzsākt kriminālvajāšanu pret 37 personām, tai skaitā 29 Iekšlietu ministrijas padotības iestāžu amatpersonām par 36 noziedzīgiem nodarījumiem, kas izdarīti gan pildot dienesta pienākumus, gan ārpus dienesta pienākumu pildīšanas laika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas