Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

KNAB lūdz sākt kriminālvajāšanu pret Rimšēviču un Martinsonu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis krimināllietas materiālus Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret divām personām - bijušo Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču un uzņēmēju Māri Martinsonu.

KNAB paziņojumā, neminot Rimšēviča un Martinsona vārdus, raksta, ka noziedzīgos nodarījumos iesaistīta Latvijas Bankas amatpersona, kā arī fiziska persona.

KNAB skaidroja, ka Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļai nosūtījis krimināllietas materiālus kriminālvajāšanas uzsākšanai pret divām personām, norādot, ka noziedzīgos nodarījumos iesaistīta Latvijas Bankas amatpersona, kā arī fiziska persona.

Jau ziņots, ka Rimšēvičs februārī tika atzīts par aizdomās turēto KNAB izmeklētā kriminālprocesā pēc Krimināllikuma 320.panta 4.daļas par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu lielā apmērā. Kukuļa apmērs šajā lietā ir vismaz 100 000 eiro. Par iespējamo nozieguma atbalstīšanu aizturēts un vēlāk atbrīvots Martinsons. Uzņēmējam ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Rimšēvičam ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi - drošības nauda, aizliegums ieņemt bankas prezidenta amatu, aizliegums tuvoties noteiktām personām un aizliegums izbraukt no valsts.

Rimšēvičs iepriekš preses konferencē norādīja, ka nav vainīgs un tāpēc arī neatkāpsies no Latvijas Bankas prezidenta amata. Viņa pienākumus pašlaik pilda Rimšēviča vietniece Zoja Razmusa.

Tāpat Rimšēvičs Eiropas Savienības (ES) tiesā prasa atzīt, ka viņam no KNAB lēmuma par drošības līdzekļu piemērošanu izrietošie ierobežojumi pildīt Eiropas Centrālās bankas (ECB) Padomes locekļa funkcijas un tiesības ir piemēroti prettiesiski.

Top komentāri

Novērotājs
N
Divas nevainīgas personas, kas domā tikai par valsti, ne savu personīgo kabatu. " Pētījumos par pagājušā gada lielāko pelnītāju uzzināts, ka šis gods 2014. gadā pienākas Tieslietu ministrijas augstas ierēdnes Marikas Martinsones un agrāk slavenā un par ļoti turīgo dēvētā uzņēmēja Māra Martinsona dēlam, nieka 22 gadus vecajam Mārcim Martinsonam, vēstī žurnāls "Kapitāls". Viņš ir SIA „MM Investīcijas” īpašnieks un daļējs īpašnieks vēl 16 dažādos uzņēmumos, kur pērn esot nopelnījis vairāk nekā 30 miljonus eiro. Pie īpašumiem Mārcis ticis, pateicoties tētim Mārim Martinsonam un viņa iepriekšējai turībai un rosībai daudzos uzņēmumos. "
Loģiski ir neloģiski
L
Jau tika te viens tāds "process" ir veiksmīgi noslēdzies...kur viens no ierāvēju dienesta saņēma dāvanas no mātes skolotājas...vairākus simtus tūkstošus...Loģiski būtu , ka par meliem šo to iedod...bet tad iestājas tāds panacejas glābējvīruss...noilgums...nēsāja mapītes no viena kabineta uz otru...un rezultāts neizpalika...Puiši, puiši, kas tie puiši opsi-rallalā!
jeptv...
j
rimsi un marson jūs esat vella puikas , rimsi marsi opsā rall rai rāll rā rā .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas