Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Likumsargi atklāj vērienīgu marihuānas audzētavu ar miljonu eiro vērtu aprīkojumu

Valsts policija (VP) atklājusi vērienīgu marihuānas audzētavu ar miljonu eiro vērtu aprīkojumu, aģentūru LETA informēja VP.

22.februārī policija sadarbībā ar pretterorisma vienību "Omega" aizturēja organizētu grupu - 1977., 1980., 1982. un 1996.gadā dzimušus vīriešus.

Kriminālprocesā tika veiktas kratīšanas visu iesaistīto personu dzīvesvietās un īpašumos. Vienā no īpašumiem Rīgas reģionā tika atsavināti aptuveni 640 marihuānas stādi, kuri bija iesēti 160 kvadrātmetru platībā, kā arī audzētavas aprīkojums, proti, ventilatori, filtri, lampas, ģeneratori, kondicionieri, mēslošanas līdzekļi, stādu podi, kuru kopējā aptuvenā vērtība sasniedz vienu miljonu eiro. 

Tāpat likumsargi minētajā īpašumā vēl atsavināja 1,5 tonnas degvielas, mobilos telefonus, videonovērošanas un apsardzes iekārtas.

Turpinot veikt procesuālās darbības likumsargi kādā adresē Tukuma novadā atsavināja 11 marihuānas stādus, zelta izstrādājumus, skaidru naudu 20 000 eiro, divas tonnas degvielas, automašīnu un mobilos telefonus. Tāpat vēl kādā adresē Tukuma novadā likumsargi atrada un atsavināja mobilos telefonus un automašīnu.

Tāpat kriminālprocesā tika veikta kratīšana vienas aizturētās personas dzīvesvietā Jūrmalā, kur tika atsavināts viens grams amfetamīna, 105 eiro skaidras naudas, zelta izstrādājumi, divas automašīnas un mobilie telefoni.

Tiesa 23.februārī visām aizturētajām personām piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā VP atklājusi 18 marihuānas audzētavas, kas ir par vienu audzētavu vairāk nekā gadu iepriekš.

Kopumā konfiscēti 182,2 kilogrami izžāvētas marihuānas un 160,3 kilogrami nežāvētas marihuānas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas