Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Likumsargi vērtēs bijušā policista izteikumus pret Re:Baltica žurnālistiem

Valsts policija (VP) izvērtēs kāda bijušā policista sociālajos tīklos paustos izteikumus pret Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centra Re:Baltica darbiniekiem, noskaidroja aģentūra LETA.

Kāds bijušais likumsargs sociālajā tīklā Facebook tika ierakstījis: "Tās Re padlas ir reāli jāapsit ar sūdainu koku, kā trakus suņus." VP Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Simona Grāvīte aģentūrai LETA apliecināja, ka minētie izteikumi ir nonākuši policijas redzeslokā un šī informācija nodota likumsargiem pārbaudei.

Starp bijušās VP amatpersonas ierakstiem Facebook atrodams arī attēls, kurā Re:Baltica dibinātāja Inga Spriņģe attēlota nacistu uniformā, novēroja LETA.

Jau ziņots, ka šī nav pirmā reize, kad Re:Baltica saskāries ar līdzīgām situācijām. Pērn ar rupjiem zvaniem žurnālistiem un viņu tuviniekiem, kā arī ierakstiem sociālajos medijos kāds vīrietis ilgstoši terorizējis pētnieciskās žurnālistikas centra Re:Baltica redakciju, līdz kādu dienu vajātājs ar sēru vainagu un nenoskaidrotu šķidrumu ieradies redakcijā. Tad žurnālisti vērsušies policijā. Par Re:Baltica gadījumu tika sākts kriminālprocess par vajāšanu. Cilvēks, pateicoties asiem izteikumiem interneta platformās, jau iepriekš bijis policijas redzeslokā.

Situācija ar Re:Baltica pērn piesaistīja arī augstu amatpersonu uzmanību. Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) bija izdevis rezolūciju iekšlietu ministram Sandim Ģirģenam (KPV LV) un par mediju politikas jomu atbildīgajam kultūras ministram Naurim Puntulim (VL-TB/LNNK), aicinot kopīgi strādāt pie risinājuma situācijām, kad žurnālistiem tiek izteikti draudi viņu profesionālās darbības dēļ.

Ņemot vērā minēto pērn nogalē VP paziņoja, ka tā turpmāk nodrošinās kontaktpersonu, pie kuras žurnālisti jebkurā diennakts laikā varēs vērsties, ja radīsies aizdomas par iespējamiem draudiem, kā arī sola uz saņemto informāciju operatīvi reaģēt.

Top komentāri

Vecsčekists
V
Ir tāds teiciens, ka starp bandītu un policistu nav nekādas atšķirības. Veci, pieredzējuši policisti tam parasti momentā piekrīt. Atšķirība , protams, ir liela - kam kuri kalpo. Bet tā līdzība arī ir liela - abi lieto VARMĀCĪBU KĀ DARBA METODI. Par policistu var strādāt tikai cilvēks, kurš spēj praktizēt varmācību. Ja viņš to nespēs, tad viņš nevarēs nedz saprast noziedznieku, nedz arī pārvarēt viņu. Tas, kam es gribu šajā momentā pievērst uzmanību - VAI ŽURNĀLISTI NERĪKOJAS LĪDZĪGI? Retorisks jautājums - domas rosināšanai... .
zrz
z
Palasiet, kā šodienas NRA tiek lamāts Bordāns. Kas tur par izteicieniem!!! Bet ir viens knifiņš- Bordānu lamāt drīkst. Atļauts. Un neviena lamātāja izteicienus neizmeklēs tiesību sargājošās iestādes. Tāpēc, ka ŠĪS LAMAS IR ATĻAUTAS.
Itamars Toledano
Bet dažādām salašņām tādi policisti bezmaz Iļļas Muromieša statusā. Sak, jo vairāk mēslu, jo labāk garšo, jo vairāk smird, jo labāk ožas. Peklei savi kritēriji...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas