Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Muita kravas automobilī atrod nedeklarētu skaidru naudu vairāk nekā 15 800 eiro apmērā

Veicot kontroles pasākumus uz Latvijas - Baltkrievijas robežas, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas novērsa mēģinājumu nedeklarējot ievest Latvijā skaidru naudu 15 816 eiro apmērā, portālu Diena.lv informēja dienests.

 Nedeklarētā skaidrā nauda bija paslēpta kravas automobiļa kabīnē zem priekšējā paneļa.   

Šī gada 13.februārī Silenes muitas kontroles punktā iebrauca kāds kravas transportlīdzeklis, ko vadīja Baltkrievijas pilsonis. Transportlīdzeklim bija Krievijas Federācijas reģistrācijas numuri. Uzsākot kontroli, muitas amatpersonas transportlīdzekļa vadītājam jautāja, vai viņš pārvieto deklarējamas preces, ko nav norādījis akcīzes preču pārvietošanas paziņojumā, skaidru naudu vairāk nekā 10 000 eiro apmērā vai personiskajam patēriņam paredzētus dzīvnieku izcelsmes produktus, kuru ievešana ir aizliegta. Uz muitas amatpersonu jautājumiem transportlīdzekļa vadītājas atbildēja noliedzoši.  

Veicot transportlīdzekļa kabīnes kontroli, muitas amatpersonas atklāja, ka zem priekšējā paneļa ir paslēpts liels skaits 50 eiro nominālvērtības banknošu, vairākas citu nominālvērtību eiro banknotes, kā arī Krievijas Federācijas rubļi un Baltkrievijas Republikas rubļi.

Pārrēķinot citu valstu valūtu eiro, konstatēts, ka kopējā nedeklarēto skaidrās naudas līdzekļu summa ir 15 816 eiro.

Par normatīvajos aktos noteiktā skaidras naudas deklarēšanas pienākuma neizpildīšanu uzsākts administratīva pārkāpuma process.

Šķērsojot Latvijas valsts robežu (gan iebraucot, gan izbraucot) vietās, kur tā ir arī Eiropas Savienības ārējā robeža, jebkurai personai ir pienākums deklarēt skaidru naudu, ja tās apmērs ir 10 000 eiro vai vairāk.

Fiziskajai personai rakstveidā jāaizpilda skaidras naudas deklarācijas veidlapa, tajā sniegto ziņu patiesumu apliecinot ar parakstu un, šķērsojot valsts ārējo robežu, tā jāiesniedz muitas amatpersonai.

Par normatīvajos aktos noteiktā skaidras naudas, ko, šķērsojot valsts robežu, ieved Latvijā vai izved no tās, deklarēšanas pienākuma neizpildīšanu piemēro naudas sodu 20% apmērā no summas, kuru ir pienākums deklarēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas