Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Naktī Bauskā speciāli apgāzts piemineklis pilsētas aizstāvjiem pret otrreizējo padomju okupāciju

Pirmdienas rītā Bauskā konstatēts, ka, izmantojot troses, speciāli apgāzts piemineklis Bauskas aizstāvjiem pret otrreizējo padomju okupāciju.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas pārstāve Ilze Jurēvica, pirmdien ap plkst.7.20 tika saņemta informācija, ka Bauskā, Uzvaras ielā 23, pie apļveida krustojuma, nogāzts piemineklis.

Valsts policijas amatpersonām nekavējoties ierodoties notikuma vietā, veiktas sākotnējās un neatliekamās procesuālās darbības notikušā apstākļu un iespējamo vainīgo personu noskaidrošanai. Par notikušo arī sākts kriminālprocess, kas šobrīd kvalificēts pēc Krimināllikuma XX nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem pret vispārējo drošību un sabiedrisko kārtību.

Valsts policija aicina atsaukties personas, kuru rīcībā ir jebkāda informācija par iespējamo noziedzīgo nodarījumu vai personām, kuras, iespējams, to pastrādājušas.

Laikraksts "Bauskas Dzīve", atsaucoties uz novada domes deputātu vēsturnieku Raiti Ābelnieku, vēsta, ka pats piemineklis nav neatgriezeniski sabojāts un tuvākajā laikā tiks atjaunots.

Piemineklis uzstādīts 2012.gadā par godu Bauskas aizstāvjiem pret otrreizējo padomju okupāciju 1944.gadā. Cīņas par Bausku ilga no 28.jūlija līdz 14.septembrim, un tajās piedalījās ievērojams skaits latviešu karavīru - leģionāri no veselības un apmācību rotām, 23., 319. un 322. policijas bataljonu kareivji, kā arī jauni puiši un iesirmi vīri no Bauskas atsevišķā bataljona, liecina publiski pieejamā informācija.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas