Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

papildināta - Par izspiešanu aizturētās 90.gadu kriminālās autoritātes palīdzējušas biznesmenim atrisināt nesaskaņas ar citu uzņēmēju

Par 10 tūkstošu ASV dolāru izspiešanu aizturētie 90.gadu kriminālajā vidē zināmie vīrieši palīdzējuši kādam uzņēmējam atrisināt nesaskaņas ar citu uzņēmēju.

Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) priekšnieks Uģis Araks ceturtdien, gan atsakoties minēt aizturēto vārdus, žurnālistiem pastāstīja, ka policija aizturēja četras personas uz aizdomu pamata par 10 tūkstošu ASV dolāru izspiešanu. Policija gan pieļauj, ka šajā lietā būs vēl kāds aizturētais.

Nozieguma būtība ir ļoti vienkārša – starp diviem biznesa pārstāvjiem radušās nesaskaņas, līdz viens no tiem izlēmis konfliktu atrisināt ar pretlikumīgām metodēm, proti, piesaistījis pārējos aizturētos, lai izspiestu naudu par nenotikušu darījumu.

Araks uzvārdus atteicās minēt, taču atzina, ka aizturētie bijuši kriminālajā vidē zināmi 90.gados. Agrāk viņi tiesāti par zādzībām, krāpšanām, ieroču nelegālu apriti un svešas mantas piesavināšanos.

Policijai gan pagaidām grūti spriest, vai aizturēto ietekme kriminālajās aprindās arī patlaban ir saglabājusies. Pašlaik viņi ir bezdarbnieki.

"Katrā ziņā visu šo laiku viņi ir bijuši policijas redzeslokā, un par viņu ietekmi, nodarbošanos vai autoratīvām īpatnībām ir grūti spriest," teica Araks.

(pievienotas pēdējās divas rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas