Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Policija aizturējusi Krāslavas slimnīcas dedzinātāju pēc tam, kad viņš draudējis uzspridzināt slimnīcas uzņemšanas nodaļu

24.septembrī ap 15:00 Latgales reģiona pārvaldes policijā tika saņemta informācija no kāda vīrieša, kurš paziņojis, ka Krāslavas slimnīcā ievietots spridzeklis. Taču telpu pārbaudes rezultātā aizdomīgu priekšmetu netika atrasts. Par spridzināšanas draudiem policija uzsākusi kriminālprocesu. 

Kriminālprocesa izmeklēšanā nekavējoties tika veikti operatīvie meklēšanas pasākumi, kā rezultātā jau pēc neilga laika LRP Kriminālpolicijas biroja un Krāslavas iecirkņa policijas darbinieki sadarbībā ar Galveno kriminālpolicijas pārvaldi, noskaidroja un aizturēja aizdomās turamo personu – 1965.gadā dzimušo vīrieti, kurš esot gan Daugavpils pilsētas, gan arī Krāslavas pilsētas iedzīvotājs. Agrāk policijas redzeslokā viņš nonācis nebija.

Turpinot izmeklēšanu policija noskaidrojusi aizturētā saistību ar aizvadītas nedēļas gadījumiem, kad bijuši mēģinājumi aizdedzināt Krāslavas slimnīcas rentgena kabineta telpas. Par šiem noziegumiem policija jau informēja 24.septembrī. Tāpat izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka vīrietis ir pastrādājis vēl kādu analoģiska rakstura noziegumu šā gada 25.augustā, kad paziņojis policijai par to, ka pie kādas kafejnīcas Krāslavā ir novietota sprāgstviela. Arī toreiz pēc telpu pārbaudes aizdomīgi priekšmeti netika atrasti. 

Policija turpina izmeklēšanu kriminālprocesā, kas uzsākts pēc Krimināllikuma 2311.panta (par apzināti nepatiesu paziņojumu par sprāgstošas vielas ievietošanu iestādē vai novietošanu iestādes ārpusē) un pēc 185.panta 2.daļas (par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā). Aizturētajam bijuši personīgā rakstura motīvi šo noziegumu pastrādāšanai, taču izmeklēšanas gaitā radās pamatotas aizdomas, ka aizturētajam vīrietim ir psihiatriska rakstura traucējumi, sakarā ar ko viņš tika ievietots ārstniecības iestādē veselības stāvokļa vērtēšanai. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas