Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Policija Liepājā no nelegālās aprites izņem 33 000 cigarešu

Pagājušo ceturtdien, 9.janvārī, Valsts policijas (VP) amatpersonas uz aizdomu pamata par tabakas izstrādājumu nelikumīgu apriti Liepājā aizturēja vīrieti. Kādā īpašumā tika atrastas un izņemtas 33 180 cigaretes jeb 1 659 cigarešu paciņas bez Latvijas Republikas akcīzes markām, portālu Diena.lv informēja VP.

Vīrietis ir liepājnieks un iepriekš nekad nav nonācis policijas redzeslokā. Viņam šobrīd ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. 

Policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu un pārvietošanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā. Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana. 

VP informāciju par personām, kuras iegādājas, tirgo vai uzglabā nelegālās cigaretes, psihotropās un narkotiskās vielās, kā arī alkoholu, iegūst operatīvas darbības rezultātā, taču nereti policija informāciju par kāda iedzīvotāja pretlikumīgajām darbībām saņem no iedzīvotājiem, par ko likumsargi izsaka pateicību un aicina arī turpmāk ziņot par šāda veida pārkāpumiem.

VP atgādina, ka ziņot var pa tālruni 110, kā arī zvanot uz VP uzticības tālruni 67075444 (šis ir automātiskais atbildētājs, tāpēc informāciju precīzi jādefinē). Ziņot var arī, vēršoties policijas iecirknī, kā arī Valsts policijas mājaslapā atzīmēt kartē to vietu vai ailītē ierakstot precīzu adresi, kurā pēc jūsu informācijas notiek nelegālā alkohola, cigarešu un narkotiku tirdzniecība.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas