Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Slepkavības pasūtītāja ir 1983.gadā dzimusi sieviete, kas šobrīd strādā kādā rūpnīcā Lielbritānijā

Policija novērsusi Latvijas amatpersonas pasūtījuma slepkavību

Valsts policijas (VP) darbiniekiem janvārī izdevies novērst kādas Latvijas valsts amatpersonas slepkavību, otrdienas preses konferencē informēja VP Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieks Jānis Lazdiņš.

Policija veikusi "nopietnu, apjomīgu un veiksmīgu operāciju", kuras laikā tika novērsta pasūtījuma slepkavība, informēja Lazdiņš. 

"Pie šīs lietas no paša sākuma, kad tika saņemta informācija, strādāja vairākas vienības," norādīja VP Kriminālizmeklēšanas pārvaldes slepkavību atklāšanas un personu meklēšanas nodaļas priekšnieks Romāns Jašins, skaidrojot, ka darbs ilga deviņas dienas. Aizturēta arī persona, kas bija slepkavības pasūtītāja. Tā ir kāda 1983.gadā dzimusi sieviete, kas šobrīd strādā rūpnīcā Lielbritānijā. 

Pasūtījums, kā skaidroja policija, veikts e-pasta sarakstē. Par slepkavību tika solīta 1200 eiro atlīdzība. Tāpat VP informēja - norādīts, ka slepkavība izdarāma pie amatpersonas darba vietas. Pēc deviņām dienām tika iegūts pietiekošs pierādījumu kopums, lai personu aizturētu. Jašins norādīja, ka tas izdarīts pēdējā brīdī. 

Amatpersona, kura bija pasūtījuma slepkavības mērķis, tikusi informēta par draudiem dzīvībai. 

Policija neatklāja apdraudētās amatpersonas vārdu, bet norādīja, ka upuris ir no Rīgas, taču nav augsta līmeņa amatpersona. Pašlaik tiek risināts jautājums par aizturētās personas izdošanu.

Aizdomas, ka slepkavība plāns saistīts ar profesionālo darbību, nav apstiprinājušās, bet tapis zināms, ka aizdomās turētā ir pazīstama ar nolūkoto upuri. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka slepkavība plānota jau kādu laiku. 

Pasūtījuma slepkavības pēdējos gados Latvijā nav ierasta parādība, taču, kā informēja Lazdiņš, apjomīgas izmeklēšanas un operatīvā darba rezultātā šī gada janvārī policija novērsusi vēl vienu pasūtījuma slepkavību. Pagājušā gadā nav konstatētas pasūtījuma slepkavības, savukārt 2015.gadā reģistrētas divas pasūtījuma slepkavības un viens slepkavības mēģinājums. Pirms desmit, divdesmit gadiem, kā sacīja VP pārstāvji, šis skaitlis bijis krietni lielāks.

Top komentāri

Jautājums LR Valsts policijai -
J
kad tiks atklāta tiesneša Laukrozes slepkavība un atrasts advokāts Platacis? Vai arī tas nav svarīgi?
Megrē
M
Kad tiks aizturētas noziedzīgās valsts amatpersonas Vaškevičs un Stabiņa tad aizturēšanas operāciju varēsiet saukt par veiksmīgu,apjomīgu,un nopietnu.
Raimonds
R
Vienīgais upuris šai stāstā ir naivā un neizglītotā sieviete, kuru policija aptina ap pirkstu, lai uzlabotu savu atklāto lietu statistiku. Par 1200 eiro nav iespējams neko tādu pasūtīt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas