Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Policijā reģistrēti vairāki iesniegumi no mūziķa Judža un viņa sievas

Valsts policijā reģistrēti vairāki iesniegumi no mūziķa Mārča Judža un viņa sievas, kā arī vairāki izsaukumi uz personu dzīvesvietu.

Pierīgas Ziemeļu iecirknī reģistrēti vairāki iesniegumi no abām pusēm, kā arī reģistrēti vairāki izsaukumi uz personu dzīvesvietu. Visi iesniegumi izskatīti un lēmumi pieņemti likumā noteiktajā kārtībā, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Pieņemtajos lēmumos personām norādītas pārsūdzības tiesības gadījumā, ja lēmums, viņuprāt, pieņemts neatbilstošs vai pretlikumīgs.

Vienlaikus Valsts policija nevar izpaust informāciju par lēmumiem, kas pieņemti attiecībā pret konkrētām personām, kā arī par sāktiem kriminālprocesiem.

Lai arī Krimināltiesību izpratnē apsūdzības uztur tikai un vienīgi prokuratūra, šajā iestādē aģentūrai LETA noliedza, ka Judzis būtu iesaistīts kādā kriminālprocesā.

To vai attiecībā uz šo ģimeni, iespējams, tiesā ir bijis kāds pieteikums par pagaidu aizsardzību pret vardarbību aģentūrai LETA neizdevās noskaidrot, jo tā ir ierobežotas pieejamības informācija.

Jau ziņots, ka grupa "Dzelzs vilks" nolēmusi pārtraukt sadarbību ar grupas bundzinieku Mārci Judzi saistībā ar viņa iespējamo vardarbību pret sievu.

Grupa paziņojumā sociālajos medijos gan norobežojas no publiskajiem pārmetumiem, kas vērsti pret Judzi, jo grupas rīcībā neesot informācijas, kas apsūdzības apstiprinātu. Grupa turklāt akcentē, ka pret Judzi līdz šim vērstās apsūdzības viņa un sievas tiesvedībā tiesas ceļā esot atspēkotas un grupa uzticas Latvijas tiesībsargājošu iestāžu lēmumiem.

"Tomēr, ņemot vērā, ka tiesas process turpinās, grupa pieņēmusi lēmumu pārtraukt sadarbību ar Judzi līdz apsūdzības pret viņu pilnībā atspēkojošam un nepārsūdzamam spriedumam vai kamēr tiks noskaidroti neapgāžami fakti, kas apliecina viņa nevainību," raksta muzikālā apvienība.

Vienlaikus grupa kategoriski nosoda jebkādu vardarbību pret sievietēm un bērniem.

Tikmēr Judža dzīvesbiedre Rūta Judze "Facebook" sniegusi garu aprakstu par Judža īstenoto fizisko un emocionālo vardarbību, kā arī norādījusi, ka vairākkārt vērsusies policijā.

Sieviete norādījusi, ka reiz pat sastapusies ar situāciju, ka, izsaucot policiju, viens no tā vakara ekipāžas policistiem bijis vīra paziņa.

Dzirdot viņas uzvārdu, policists izkāpis no transportlīdzekļa uzsmēķēt un privāti uzzvanījis sievietes vīram. Kad viņš iekāpis atpakaļ, sācis sievietei jautāt, vai pārāk daudz nelietojot alkoholu vai ko nomierinošu. Sievietei radušās aizdomas, ka viņš mēģina likt justies neadekvātai.

Pēc šādas pieredzes sievietei bijis grūti saņemties atkārtoti vērsties pēc palīdzības, lai vairs neizjustu šo bezpalīdzību.

Sieviete arī norādījusi, ka vīrs viņai tiesiskā ceļā atņēmis bērnus.

Savukārt Judzis sociālajā medijā "Facebook" norādījis, ka visa sievietes paustā informācija esot nepatiesa un apmelojoša. Viņš "šajā farsā" iesaistīties nevēloties, turklāt esot slēgtas tiesvedības, tāpēc nedrīkstot izpaust detalizētu informāciju.

Judzis apgalvojis, ka nekad neesot bijis vardarbīgs pret Rūtu un saviem bērniem, bet to nevarot teikt par pašu Rūtu.

Tāpat vīrietis apgalvojis, ka trīs reizes lūdzis pie notāra izšķirties, bet tas nesot izdevies. Judzis arī apgalvojis, ka sieviete neesot slima ar vēzi.

Uz sociālajos tīklos uzliesmojušo skandālu savā tvitera kontā reaģējusi arī premjerministre Evika Siliņa (JV), kura raksta, ka pēc šādas publiskās liecības "pavisam noteikti jāvērtē, vai bāriņtiesa rīkojusies bērnu labākajās interesēs".

Viņa arī pateicas Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai, kas jau ir reaģējusi un "lūgs skaidrojumus par satraucošo situāciju".

pievienota 5. un 6.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas