Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Vecmīlgrāvī aiztur divus jauniešus par plakāta ar Ukrainas karogu sabojāšanu

Rīgā, Vecmīlgrāvī policija marta sākumā aizturējusi divus jauniešus par plakāta ar Ukrainas karogu sabojāšanu, aģentūru LETA informēja Rīgas pašvaldības policija (RPP).

Izmantojot RPP videonovērošanas kamerām, marta sākumā RPP izdevās aizturēt divus jauniešus, kuri Vecmīlgrāvī vēlā vakarā sabojāja plakātu ar Ukrainas karogu.

Informāciju par notikumu RPP policisti, kuri atradās netālu no notikuma vietas, saņēma no RPP Videonovērošanas centra kolēģiem. RPP, apsekojot notikuma vietas tuvāko apkārtni, ātri vien aizturēja vainīgas personās.

Notikumā vietā tika konstatēts, ka sadurts un saskrāpēts plakāts ar Ukrainas karogu.

Vainīgās personas, iztaujātas par pārkāpuma motīvu, paskaidroja, ka veica pārkāpumu bez iepriekšējā nolūka, reklāmkarogu esot bojājuši ar atslēgām.

Informācija par notikušo tika nodota Valsts policijas darbiniekiem, kuri ieradās notikuma vietā un pārņēma darbu.

Jau ziņots, ka februārī Valsts policija Rīgā aizturējusi vīrieti par Ukrainas karoga mīdīšanu ar apaviem pie Vecmīlgrāvja tirgus.

Jautājumu par to, ka Vecmīlgrāvī pēdējā mēneša laikā regulāri bojā plakātus un banerus Ukrainas atbalstam, kā arī apzīmē ēku fasādes ar "Z" burtu, trešdien Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas sēdē aktualizēja Vecmīlgrāvja apkaimes koordinators Jānis Tirziņš.

Viņš informēja deputātus, ka pēdējā laikā Vecmīlgrāvī atsevišķas personas rīkojas klaji pretvalstiski, plēšot, apzīmējot un bojājot afišu stabus uz kuriem izvietoti atbalsta plakāti Ukrainai.

Pašvaldības kultūras projektu un publisku pasākumu nodaļas projektu vadītāja Ineta Zalāne informēja, ka afišu stabu un plakātu bojāšana pašvaldībai radījusi aptuveni 1000 eiro zaudējumus, jo tos nācies atjaunot un labot regulāri.

Arī Latvijas Okupācijas muzeja biedrības saimniecības daļas vadītājs Ziedonis Grigorjevs Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas sēdē informēja, ka pēdējā laikā palielinās pret muzeju vērsta agresivitāte gan ārpus muzeja, gan muzejā telpās. Regulāri tiekot konstatēts vandālisms tualetēs, ar kājām tiekot sperts pa ekspozīcijas aizsargbarjerām. Stūra mājai, kas ir muzeja filiāle, pēdējā laikā reizi mēnesī tiekot izsisti logi.

Grigorjevs aicināja pašvaldību iespēju robežās RPP nodrošināt patruļpunktu, jo muzeja apsardze nevar novērst tās nekārtības, kas notiek muzeja teritorijā.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Linda Ozola ("Kods Rīgai") rosināja RPP policistiem šādās situācijās rīkoties ātri un stingri. "Ja redzams, ka kādā Rīgas apkaimē pieaug incidentu skaits, tad pārkāpumu atklāšanai jāizmanto pārvietojamās video novērošanas kameras," uzsvēra Ozola.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas