Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Ventspilī aptur BMW vadītāju 4,35 promiļu reibumā un bez vadītāja apliecības

Laika posmā no sestdienas līdz pirmdienai Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas konstatējušas desmit transportlīdzekļu vadītājus, kuri pie stūres bija sēdušies alkoholisko dzērienu ietekmē, tostarp Ventspilī apturēts kāds braucējs 4,35 promiļu reibumā.

Pieciem no transportlīdzekļu vadītājiem nebija transportlīdzekļu vadīšanas tiesības, savukārt trīs gadījumos ir notikuši ceļu satiksmes negadījumi. Taču Ventspilī, pateicoties iedzīvotāja vērībai, tika apturēts kāds transportlīdzekļa vadītās, kurš, būdams 4,35 promiļu reibumā un bez autovadītāja apliecības, pārvietojās ar automašīnu.

12.decembrī ap pulksten 20:35 Brocēnu novadā konstatēts, ka vīrietis vadīja automašīnu Audi, būdams 1,90 promiļu reibumā. 13.decembrī ap pulksten 01:00 Saldū, Pumpura ielā konstatēts, ka vīrietis vadīja automašīnu Audi, būdams 2,07 promiļu reibumā un esot spēkā transportlīdzekļa vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumam. 13.decembrī ap pulksten 11:20 Grobiņas novadā konstatēts, ka vīrietis vadīja automašīnu Volkswagen, būdams 1,13 promiļu reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Ap pulksten 15:50 Saldus novadā, Zirņu pagastā konstatēts, ka vīrietis vadīja velosipēdu, būdams 2,94 promiļu reibumā.

14.decembrī Valsts policijā saņemta informācija no kāda iedzīvotāja par to, ka Ventspilī ar automašīnu BMW pārvietojas vīrietis, kurš, iespējams, atrodas alkohola reibumā. Ap pulksten 13:30 Ventspilī, Jēkaba ielā tika apturēta vīrieša vadīta automašīna BMW un konstatēts, ka viņš pārvietojies, būdams 4,35 promiļu reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par braukšanu dzērumā un bez tiesībām. Savukārt 15.decembrī ap pulksten 01:20 Kuldīgā, Lapegļu ielā konstatēts, ka vīrietis vadīja automašīnu BMW, būdams 0,36 promiļu reibumā.

Trīs gadījumos transportlīdzekļu vadītāji, kuri atradās alkoholisko dzērienu ietekmē, ir izraisījuši negadījumus. 12.decembrī ap pulksten 13:00 Valsts policijā saņemta informācija no ārstniecības iestādes par to, ka sieviete, vadot velosipēdu Kuldīgas novadā un būdama alkohola reibumā, cieta negadījumā. Sievietes izelpā konstatētas 1,88 promiles alkohola.

14.decembrī ap pulksten 03:20 Valsts policijā saņemta informācija par to, ka Durbes novadā, Vecpils pagastā ir avarējusi automašīna. Noskaidrots, ka vīrietis, vadot automašīnu Mitsubishi bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām un, būdams alkohola reibumā, nobrauca no ceļa braucamās daļas grāvī, kur apgāzās uz jumta. Negadījumā cieta automašīnas pasažieris, kurš ar gūtajām traumām nogādāts medicīnas iestādē. Savukārt automašīnas vadītājs no stacionēšanas atteicās. Valsts policijā pret automašīnas šoferi ir uzsākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu bez tiesībām un, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē. Šofera izelpā konstatētas 2,60 promiles alkohola.

Vakar, 14.decembrī Valsts policijā saņemta informācija par to, ka Grobiņā, Zirgu ielā ir noticis ceļu satiksmes negadījums – uzbraukums diviem stāvēšanai novietotiem transportlīdzekļiem. Vainīgais pēc negadījuma izraisīšanas notikuma vietu pameta. Vēl viens negadījums konstatēts Grobiņas pagastā uz autoceļa A9, kur notikusi divu automašīnu sadursme, vainīgajam pametot negadījuma vietu arī šoreiz. Savukārt Tadaiķu pagastā automašīna Ford, kuras vadītājs izraisījis iepriekšminētos negadījumus, nobrauca no ceļa braucamās daļas.

Noskaidrots, ka vīrietis, vadot automašīnu Ford Grobiņā, Zirgu ielā iebrauca pretējā braukšanas joslā, neizvēlējas drošu braukšanas intervālu, kā rezultātā uzbrauca diviem stāvēšanai novietotiem transportlīdzekļiem Isuzu un Volkswgen Golf. Nākamajā negadījumā vīrietis, vadot automašīnu Ford Grobiņas pagastā pa autoceļu A9, izbrauca pretējā braukšanas joslā, kā rezultātā izraisīja sadursmi ar pretīmbraucošo transportlīdzekli Škoda, bojājot automašīnas sānu. Savukārt Durbes novadā Tadaiķu pagastā vīrietis, vadot automašīnu Ford, nobrauca no ceļa braucamās daļas. Noskaidrots, ka vīrietis vadījis transportlīdzekli, būdams 3,38 promiļu reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Tāpat viņam ir spēkā tiesību izmantošanas aizliegums. Valsts policijā par notikušajiem ceļu satiksmes negadījumiem, kuros ir bojātas automašīnas, ir uzsākti administratīvo pārkāpumu procesi, savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē un bez tiesībām – uzsākts kriminālprocess. Vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par braukšanu dzērumā un bez tiesībām.

Saskaņā ar Krimināllikumu par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola reibumā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

Savukārt par izvairīšanos no brīvības atņemšanas vai tiesību ierobežošanas soda izciešanas soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Valsts policija aicina rūpēties par savu un līdzcilvēku drošību un nekādā gadījumā nesēsties pie transportlīdzekļa stūres alkohola reibumā. Tāpat arī aicinām līdzcilvēkam atturēt draugus, paziņas un pazīstamos no sēšanās pie stūres alkohola reibumā. Valsts policijas pateicas tiem iedzīvotājiem, kuri aktīvi ziņo par aizdomīgiem vadītājiem un aicina arī turpmāk nepalikt vienaldzīgiem, un situācijās, kad rodas pamatotas aizdomas, ka transportlīdzekļa vadītājs pie stūres sēdies reibumā, ziņot par to Valsts policijai, zvanot pa tālruni 110.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas