Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

VID novērš mēģinājumu valstī ievest 154,4 tūkstošus kontrabandas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas uz Latvijas-Baltkrievijas robežas novērsa mēģinājumu nelegāli pārvietot 154 400 cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām. Cigaretes bija paslēptas kravas automašīnu un rezerves riepās.

Pirmdien, 2013.gada 10.jūnijā, Pāternieku muitas kontroles punktā VID muitas amatpersonas, veicot Latvijā iebraucošās kravas automašīnas VOLVO kontroli, atklāja, ka puspiekabes riepās ir paslēptas cigaretes. Automašīnu vadīja 45 gadus vecs Latvijas Republikas pilsonis. Kontroles rezultātā tika izņemti 74 800 "Winston" markas cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Tajā pašā dienā, 2013.gada 10.jūnijā, Pāternieku muitas kontroles punktā, veicot kādas citas kravas automašīnas VOLVO pārbaudi, VID muitas amatpersonas konstatēja, ka puspiekabes un rezerves riepās ir paslēptas 79 600 cigaretes "Winston" ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām, kas kontroles laikā tika izņemtas. Automašīnu vadīja 55 gadus vecs Krievijas Federācijas pilsonis.

Par konstatētajiem pārkāpumiem uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā un 2013.gada 10.jūnijā lietas materiāli nodoti VID Muitas kriminālpārvaldei, kur abos gadījumos uzsākti kriminālprocesi saskaņā ar Krimināllikuma 190.panta 1.daļu .

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas