Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 10. septembris
Jausma, Albertīne

VP amatpersona ar dzīvesbiedru no Uzturlīdzekļu garantijas fonda izkrāpj vismaz 15 000 eiro

Kāda Valsts policijas (VP) amatpersona ar dzīvesbiedru no Uzturlīdzekļu garantijas fonda izkrāpusi uzturlīdzekļus, nodarot valstij materiālo kaitējumu vairāk nekā 15 000 eiro apmērā, liecina Iekšējās drošības biroja (IDB) sniegtā informācija.

Kā aģentūru LETA informēja IDB, birojs jūlija otrajā pusē Rīgas Ziemeļu prokuratūrai nosūtīja kriminālprocesu kriminālvajāšanas sākšanai pret VP Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonu un privātpersonu par krāpšanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Birojs pirmstiesas izmeklēšanas gaitā guva pierādījumus tam, ka policijas amatpersona ar savu dzīvesbiedru izdarīja krāpšanu, proti - vairāku gadu garumā nepamatoti pieprasīja un izkrāpa no Uzturlīdzekļu garantijas fonda administrācijas uzturlīdzekļus, kā rezultātā valstij radīts materiālais kaitējums vairāk nekā 15 000 eiro apmērā.

Pret VP amatpersonu un privātpersonu rosināts sākt kriminālvajāšanu par Krimināllikuma 177.panta otrajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma - krāpšana personu grupā izdarīšanu.

IDB atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Prognozē siltu rudeni un ziemu

Latvijā šoruden un ziemā vidējā gaisa temperatūra gaidāma augstāka par normu, liecina jaunākie Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra dati.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas