Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Daugavpils mērs Lāčplēsis Saeimas vēlēšanās nepiedalīsies

Daugavpils pilsētas domes un Latgales partijas priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis paziņojis, ka nepiedalīsies nākamajās 12.Saeimas vēlēšanās.

Aģentūrai LETA Lāčplēsis atzina, ka no dalības parlamenta vēlēšanās atteicies, jo esot jāpabeidz pilsētā iesāktie darbi, kā arī pauda pārliecību, ka Latgales partija būs pārstāvēta Saeimā.

Lēmumu par to, ar kuru no politiskajiem spēkiem kopā startēt Saeimas vēlēšanās, plānots pieņemt Latgales partijas kopsapulcē 21.junijā. Kopsapulcē tiks lemts arī par deputātu kandidātiem, kas pārstāvēs partiju Saeimas vēlēšanās.

Lai arī sadarbības piedāvājumi ir saņemti vairākiem politiskajiem spēkiem, Daugavpils mērs pieļāva, ka tā varētu būt kāda no varas partijām, jo svarīgāka par vienkāršu partijas pārstāvniecību parlamentā ir iespēja palīdzēt reģionam īstenot vērienīgus projektus.

Eiroparlamenta vēlēšanās Latgales partijas pārstāvji startēja apvienotajā Latvijas Reģionu apvienības sarakstā.

Latgales partija tika nodibināta 2012.gada 1.jūnijā Preiļos. Par tās priekšsēdētāju toreiz tika ievēlēts Preiļu mērs Adamovičs, bet līdzpriekšsēdētāju - toreizējais Saeimas deputāts Lāčplēsis. Šogad februārī notikušajā partijas kongresā Lāčplēsis tika ievēlēts par partijas priekšsēdētāju, bet Adamovičs - līdzpriekšsēdētāju.

Pašvaldību vēlēšanu rezultātā Latgales partijas pārstāvji stājās četru pašvaldību priekšgalā - arī Ludzā un Viļakā, kur varas grožus saglabāja līdzšinējie domju priekšsēdētāji Alīna Gendele un Sergejs Maksimovs. Latgales partijas saraksta līderim Dagdas novadā, toreizējam domes priekšsēdētājam Viktoram Stikutam savu amatu vēlēšanu rezultātā saglabāt neizdevās. Latgales partijas pārstāvju sarakstā ir arī Kārsavas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Laganovskis, bijusī Balvu novada domes priekšsēdētāja vietniece deputāte Ināra Ņikuļina, Rēzeknes SIA "Dekom" līdzīpašnieks Valdis Stepiņš, vairākas citas sabiedrībā pazīstamas personas.

Jaunais politiskais spēks izveidots ar mērķi pārstāvēt Latgales intereses un risināt reģionam aktuālās problēmas.

Partijas programmā ir ierakstīts, ka Latgales partija ir atvērta visiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri spējīgi piedāvāt racionālus risinājumus reģiona ilgtspējīgai attīstībai un ir gatavi uzņemties atbildību par partijas izvirzīto mērķu realizāciju.

Latgales partija solījusi censties panākt grozījumus likumos, lai atvieglotu uzņēmējdarbības attīstību, lai tiktu ieviests īpašs pierobežas reģiona investīciju režīms uzņēmējdarbības atbalstam, izveidots speciāls garantiju fonds pašvaldībām, reģiona prioritāro nozaru uzņēmējiem nodrošināta iespēja saņemt kredītus ar pazeminātām procentu likmēm. Partijas veidotāji arī vēlas rosināt Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras filiāles izveidošanu Latgalē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas