Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jelgavā operatīvie dienesti atbrīvojuši dzīvoklī ieslēgtu sešgadīgu bērnu

Jelgavā operatīvie dienesti atbrīvojuši dzīvoklī ieslēgtu sešgadīgu bērnu, aģentūru LETA informēja Valsts policijas pārstāve Madara Šeršņova.

Sestdien, 4.februārī, ap plkst.4.30 Valsts policijā saņemta informācija, ka Jelgavā kādā īpašumā operatīvajiem dienestiem ir nepieciešama Valsts policijas palīdzība - dzīvoklī atrodas mazgadīgs bērns, kurš nevar atvērt durvis. Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes amatpersonas ieradās notikuma vietā un pie ēkas sastapa Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta amatpersonas.

Likumsargi, ieejot kāpņu telpā, pamanīja uz grīdas sēdošu sievieti, kura paskaidroja, ka viņa esot izgājusi no dzīvokļa, durvis aizslēgušās un dzīvoklī palikusi viņas sešus gadus vecā meita. Arī aiz durvīm bija dzirdama bērna balss.

VUGD amatpersonas pieņēma lēmumu iekļūt dzīvoklī caur pirmā stāva logu, un tas arī izdevās, taču ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka durvis ir aizslēgtas ar divām atsevišķām slēdzenēm, no kurām izdevās atslēgt tikai vienu, savukārt otras atslēga netika atrasta. Sievietei tika palūgts pārskatīt somiņu un atslēgas tika atrastas, un ar tām izdevās atslēgt dzīvokļa durvis.

Veicot alkohola pārbaudi sievietes izelpā, konstatēts, ka viņa ir 2,92 promiļu reibumā. Ņemot vērā to, ka sieviete nespēj parūpēties par bērnu, meitenīte tika nodota radiniekam.

Pret sievieti ir uzsākts administratīvā pārkāpuma process par septiņu gadu vecumu nesasnieguša bērna atstāšanu bez uzraudzības. Saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības likumu, par šādu administratīvu pārkāpumu tiek piemērots brīdinājums vai naudas sods līdz 210 eiro. Šis materiāls pēc piekritības tiks nosūtīts pašvaldības administratīvajai komisijai lēmuma pieņemšanai.

Valsts policija atgādina, ka vecākiem vai personai, kuras aprūpē vai uzraudzībā bērns nodots, ir pienākums neatstāt bērnu līdz septiņu gadu vecumam bez pieaugušā vai vismaz 13 gadus vecas personas klātbūtnes.

Valsts policija aicina iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem un informēt par šādiem un līdzīgiem gadījumiem - ja rodas aizdomas, ka kādā ģimenē bērns netiek pienācīgi aprūpēts vai viņam draud citas briesmas. Policijā uzsver, ka viens no vecāku atbildīgākajiem un svarīgākajiem uzdevumiem ir rūpēties par bērnu dzīvību un drošību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas