Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Jelgavas ūdenī amats policijas priekšnieka sievai

Jelgavas pašvaldības uzņēmuma _Jelgavas ūdens _vadība par galveno ūdens pētnieci nolēmusi apstiprināt Daci Vanagu, kura ir Jelgavas Pašvaldības policijas priekšnieka Viktora Vanaga dzīvesbiedre, piektdien vēsta laikraksts Zemgales Ziņas.

Laikraksts ziņo, ka pašvaldības kapitālsabiedrība Jelgavas ūdens veido jaunus amatus un bez izvērtēšanas konkursā "liek savējos". D.Vanaga kļuvusi par Ūdens kvalitātes kontroles dienesta vadītāju.

Avīze informē, ka Jelgavas vietējai varai tuvu stāvošu cilvēku "ielikšana" vadošos amatos kapitālsabiedrībā sākusies ar ilggadējā uzņēmuma vadītāja Jāņa Laizāna došanos pensijā pirms pāris gadiem. Viņa vietā Jelgavas domes priekšsēdētājs iecēla Edgaru Līci. Laiksraksts ziņo, ka viņš mēra labvēlību izpelnījies ar nodarbošanos vairākos Jelgavas uzņēmumos. Zemgales Ziņas norādīja - E.Līcis bijis Jelgavas Siltumtīklu pārvaldnieks, SIA Jelgavas koģenerācija izpilddirektors un valdes loceklis, kā arī īsu brīdi valdes loceklis uzņēmumā SIA Fortum Jelgava.

Zemgales Ziņās teikts, ka nav šaubu par D.Vanagas profesionalitāti, jo viņa savulaik ieguvusi izglītību ķīmijas specialitātē Latvijas Universitātē un 19 gadus nostrādājusi ķīmijas nozarē, tomēr nav skaidrs, kādēļ šajā amatā nevarēja apstiprināt kādu no esošajiem darbiniekiem.

Abās Jelgavas ūdens laboratorijās līdz šim nodarbināti pieci strādājošie, kuriem pēdējos amata gados slodze samazināta uz pusi. E.Līcis skaidroja, ka tā nācies rīkoties, jo 2009. gadā kopējais finansējums darba samaksai bija jāsamazina par 15%. Viņš gan neatbildēja uz jautājumu, kādēļ amatam nederēja kāds no jau pieredzi uzkrājušajiem darbiniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas