Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Krustpils novada domes sēdē žurnālistam aizliedz izmantot diktofonu

Atklātā Krustpils novada domes sēdē žurnālistam Valdim Aleksandrovam aizliegts izmantot diktofonu, jo deputātiem radušās aizdomas, ka viņš ierakstus varētu izplatīt kā pierādījumu kādu savu pieņēmumu apstiprinājumam, nevis izmantot raksta veidošanai, sestdien vēsta reģionālais laikraksts Brīvā Daugava.

Žurnālistam, kurš pārstāvēja interneta portālu Jēkabpils ziņas, aizrādīts, ka bijis iepriekš jāpiesakās, lai veiktu ierakstu.

Vaicāts, uz kāda likuma pamata aizliegta ieraksta veidošana, Krustpils novada domes priekšsēdētājs Kārlis Pabērzs atzinis, ka "likumā tas varbūt arī nav norādīts un noteikts, taču solīduma pēc domes sēdes apmeklētājiem to, ka diskusijas tiks ierakstītas, vajadzētu iepriekš pieteikt".

"Cita lieta, ja diktofonu tiešām izmanto raksta veidošanai, taču šajā gadījumā bija aizdomas, ka to ierakstīs un izplatīs kā pierādījumu kaut kādu savu pieņēmumu apstiprinājumam. Arī iepriekšējā finanšu komitejas sēdē manījām, ka tiek veikts ieraksts. Turklāt minētais kungs, kas vēlējās izmantot diktofonu, nav portāla Jēkabpils ziņas štatu sarakstā," norādījis Pabērzs.

Pats žurnālists komentārā norāda, ka "pat sēdes protokolā tika ierakstīts teikums, ka klātesošajam V.Aleksandrovam tiek aizrādīts par audio ieraksta veikšanu bez deputātu informēšanas, patiesībā jau ne tikai aizrādīja, bet aizliedza ierakstīt".

"Acīmredzot neviens no deputātiem nebija informēts par to, ka tāds aizliegums nevienā likumā vai citā normatīvajā aktā nav paredzēts. Atklātajās pašvaldības sēdēs drīkst piedalīties ikviens un arī veikt audioierakstu. Turklāt žurnālistam tas ir darba instruments, lai nekļūdītos un precizētu viedokļus un faktus, un ir gluži vienalga, vai šis cilvēks ir ziņu portāla vai laikraksta štatu sarakstos vai darbojas kā ārštata autors. Domes sēdes ir publisks un atklāts pasākums," klāstījis žurnālists.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas