Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Muzejs Gulbenē no policijas saņem atsavinātas fotogrāfijas

Gulbenes novada Vēstures un mākslas muzejs dāvanā no Valsts policijas Gulbenes iecirkņa darbiniekiem saņēmis vandaļiem atsavinātas vēsturiskas Gulbenes alus darītavas fotogrāfijas, ziņo portāls dzirkstele.lv.

"Esam saņēmuši mapi ar fotogrāfijām. Kā noprotu, tās bijušas izvazātas. Fotogrāfijas paglābtas no sadedzināšanas," Dzirkstelei stāsta muzeja Vēstures nodaļas vadītājs Anatolijs Savickis. Viņš pateicas policijai par sadarbību.

Valsts policijā Dzirkstele uzzināja, ka 27.martā Gulbenē, Dzirnavu ielā, uzņēmuma teritorijā, konstatēts dažādu metāla konstrukciju zādzības fakts. Par notikušo uzsākts kriminālprocess un aizdomās par zādzības izdarīšanu aizturētas trīs personas - 1964. un 1992.gadā dzimuši Gulbenes iedzīvotāji un 1959.gadā dzimis Daukstu pagasta iedzīvotājs. Fotogrāfijas izņemtas lietas izmeklēšanas gaitā.

A.Savickis uzsver: "Ja kāds uzņēmums beidz vai aptur savu darbību, vajadzētu nodot vietējam muzejam fotoattēlus, citus priekšmetus, kas palīdz saglabāt un atcerēties novada vēsturi. Pretējā gadījumā vienalga šie materiāli tiek nomētāti un laika gaitā iet zūdībā."

SIA Gulbenes alus darītava teritorijā Dzirnavu ielā jau ilgstoši netiek novērota nekāda ekonomiskā darbībā. Saskaņā ar Lursoft datiem šis 1992.gadā reģistrētais uzņēmums jau sešus gadus pieder rīdziniekam Dainim Zaņģim un Mārim Zaņģim no Kandavas. Uzņēmuma pamatkapitālā ir 71,9 tūkstoši latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas