Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Partijas Rēzeknes un Varakļānu novada domes vēlēšanām aģitācijai atvēlējušas kopumā 25 694 eiro

Politiskie spēki pirms sestdien gaidāmajām Rēzeknes novada domes un Varakļānu novada domes vēlēšanām noslēguši līgumus 25 694 eiro apmērā par limitētajiem aģitācijas izdevumiem, aģentūru LETA informēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB).

Saskaņā ar politisko spēku un reklāmdevēju sniegto informāciju neviens no politiskajiem spēkiem līdz šim nav pārsniedzis tam noteikto maksimālo aģitācijas izdevumu limitu.

"Saskaņa" noslēgusi līgumus par 6661 eiro, Zaļo un zemnieku savienība par 5804 eiro, Latvijas Krievu savienība par 5491 eiro, bet Jaunā konservatīvā partija par 3689 eiro. Pārējās partijas noslēgušas līgumus par mazākām summām. 

KNAB atgādina, ka priekšvēlēšanu aģitācijas periods pirms Rēzeknes novada domes un Varakļānu novada domes vēlēšanām sākās 4.jūnijā un ilgs līdz pašai vēlēšanu dienai - 11.septembrim.

Šajā laikā aģitācijas veicējiem, tostarp, politiskajām partijām, to apvienībām un deputātu kandidātiem, ir noteikti stingri priekšvēlēšanu aģitācijas ierobežojumi, kas attiecas uz aģitācijas materiālu izvietošanu preses izdevumos, publiskajās vietās, internetā, kā arī elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos.

KNAB turpina aktīvi sekot līdzi norisēm publiskajā telpā līdz pašai vēlēšanu dienai. KNAB aicina iedzīvotājus būt vērīgiem un ziņot par iespējamiem priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem KNAB vai Valsts policijai. KNAB var ziņot bezmaksas lietotnē "Ziņo KNAB", zvanot KNAB uzticības tālrunim 8000 2070 vai rakstot uz e-pasta adresi "[email protected]".

Informācija apkopota par politisko partiju deklarētajiem priekšvēlēšanu aģitācijas izdevumiem no 4.jūnija līdz 8.septembrim, kurus KNAB iesniegušas partijas un reklāmas pakalpojumu sniedzēji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas