Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pašvaldībām būs pieejamas papildu 61,6 miljonu eiro investīcijas ES fondu 2014.-2020.periodā

Pašvaldībām būs pieejamas papildu 61,6 miljonu eiro investīcijas Eiropas Savienības (ES) fondu 2014.-2020.periodā, paredz otrdien valdības apstiprinātie Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavotie noteikumu projekti.

Investīcijas 37,43 miljonu eiro apmērā paredzētas infrastruktūras energoefektivitātes projektu īstenošanai pašvaldībās, veicot ieguldījumus gan pašvaldību sabiedriskajās ēkās, gan pašvaldību sniegto sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu tehnoloģiskajos procesos. Veikto ieguldījumu rezultātā tiks samazināts ikgadējais primārās enerģijas patēriņš sabiedriskajās ēkās, kā arī plānots samazināt siltumnīcefekta gāzu izmešu apjomu par 2362 tonnām ogļskābās gāzes ekvivalenta gadā, aprēķinājusi VARAM.

Pašvaldību ēku energoefektivitātes projektiem finansējums paredzēts esošo ēku siltumapgādes infrastruktūras pārbūvei vai atjaunošanai, ventilācijas un apgaismojuma inženiertehnisko sistēmu pārbūvei, atjaunošanai vai izveidei. Atbalsts būs arī atjaunojamos energoresursus izmantojošu enerģiju ražojošu iekārtu un gaisa attīrīšanas iekārtu iegādei un uzstādīšanai, kā arī viedo tehnoloģiju ēkas enerģijas patēriņa vadības nodrošināšanai.

Savukārt ūdenssaimniecības pakalpojumu tehnoloģisko procesu energoefektivitātes projektiem līdzekļi paredzēti tehnoloģisko procesu iekārtu nomaiņai un inženierbūvju pārbūvei, atjaunošanai, nojaukšanai vai ierīkošanai, kā arī citiem mērķiem.

Ministru kabineta sēdē apstiprināti arī VARAM sagatavotie noteikumi, kas paredz 24,17 miljonu eiro investīcijas uzņēmējdarbības attīstībai nepieciešamo degradēto teritoriju atjaunošanai. Veikto ieguldījumu rezultātā tiks radītas vismaz 295 jaunas darba vietas un piesaistītas komersantu nefinanšu investīcijas vismaz 12,08 miljonu eiro apmērā.

Finansējums paredzēts uzņēmējdarbības veicināšanai nepieciešamās publiskās infrastruktūras attīstībai degradētajās teritorijās - ceļu satiksmes, komercdarbības mērķiem paredzēto ēku un to infrastruktūras attīstīšanai, kā arī nepieciešamo industriālo pieslēgumu nodrošināšanai un teritorijas labiekārtošanai.

Projektus var atlasīt un realizēt līdz 2023.gada beigām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas