Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tukuma novadā par darba uzteikšanu paziņojuši divi izglītības iestādes darbinieki; daļa šaubīgo nolemj vakcinēties

Līdz šim Tukuma novadā obligātas vakcinācijas dēļ par darba uzteikšanu izglītības iestādē paziņojuši divi darbinieki, taču daļa šaubīgo līdz ar valdības lēmumu lēmusi vakcinēties pret Covid-19, aģentūrai LETA sacīja novada Izglītības pārvaldes vadītāja Dace Strazdiņa.

Viņa atklāja, ka pašlaik novada izglītības iestādēs notiek aptauja, tāpēc vēl grūti vērtēt, kā prasība izglītības nozarē strādājošiem klātienē ļaut strādāt tikai ar sadarbspējīgu Covid-19, ietekmēs darbinieku skaitu. Vienlaikus Strazdiņa pieļāva, ka būs darbinieki, kas lems par darba uzteikšanu.

Līdz šim iesniegumi par darba attiecību pārtraukšanu ir saņemti no diviem darbiniekiem.

Vakcinācijas aptvere vispārizglītojošās skolās novadā ir 85%, pirmsskolas izglītības iestādēs 70%, atzina Izglītības pārvaldes vadītāja. Taču aptvere varētu arī palielināties, jo valdības lēmums daļu nevakcinēto darbinieku motivējis poti saņemt.

Strazdiņa stāstīja, ka pašlaik novadā ir piecas skolas, kur atsevišķām klasēm jānodrošina attālināts mācību process. Pēc viņa paustā, pašlaik pedagogi var mācīt paralēli klātienē un attālināti, taču, palielinoties Covid-19 izplatībai, abas mācību formas nevarēs īstenot.

Testēšanas process skolās, nomainot laboratoriju, kas pakalpojumu nodrošina, novadā ir stabilizējies un tagad notiek raiti, atzina Strazdiņa.

Kā vēstīts, pēc 15.novembra izglītības nozarē strādājošie darbu klātienē varēs turpināt tikai ar sadarbspējīgu Covid-19 pārslimošanas vai vakcinēšanās sertifikātu, otrdien nolēma Ministru kabinets.

Līdz 15.novembrim mācības, izņemot augstskolās un koledžās, un bērnu uzraudzību klātienē varēs sniegt arī personas, kas pēdējo 48 stundu laikā ir veikušas Covid-19 RNS testu, pēdējo sešu stundu laikā veikušas antigēna testu vai veikušas rutīnas skrīninga testu, un tas ir negatīvs.

Koledžās un augstskolās studiju programmas nemainīgi turpinās īstenot tikai epidemioloģiski drošā vidē, proti, tiki ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu.

Līdz novembra vidum izglītības iestādes turpinās organizēt nodarbināto testēšanu sadarbībā ar laboratoriju, kura veic Covid-19 testus, un nodos attiecīgajai laboratorijai nodarbināto datus.

Vienlaikus valdība noteikusi pienākumu obligāti vakcinēties konkrētām profesijām - izglītībā strādājošajiem, tai skaitā pirmsskolas izglītības, pamatizglītības un vidējās izglītības un augstākās izglītības pakāpē nodarbinātajiem, neformālās izglītības un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides programmās nodarbinātajiem, koledžās un augstskolās studējošajiem, kā arī pakalpojumu sniedzējiem, kas līgumattiecību izpildes laikā pakalpojuma sniegšanas vietā nonāk saskarē ar izglītojamiem.

Izglītības darbinieki, kuri ir sākuši vakcinācijas procesu ar kādu Eiropas Zāļu aģentūrā reģistrētu vakcīnu, bet to nav pabeiguši, tiks nodrošināti ar valsts apmaksāts rutīnas skrīningu līdz 15.novembrim. Savukārt izglītības nozarē strādājošie, kas nebūs sākuši vakcināciju pret bīstamo vīrusu, no 11.oktobra līdz 15.novembrim rutīnas skrīningu segs no saviem personīgajiem līdzekļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas