Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Valdība 10 novadu pašvaldībām piešķir 49 tūkstošus latu plūdu zaudējumu kompensācijām iedzīvotājiem

Pēc Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (turpmāk – VARAM) pieprasījuma valdība otrdien, 25.jūnijā, nolēma no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem desmit novadu pašvaldībām piešķirt 49 916 latus šī pavasara plūdu laikā cietušajiem iedzīvotājiem izmaksāto pabalstu kompensācijai.

Kopumā novadu pašvaldības pabalstos plūdu laikā cietušajiem iedzīvotājiem mājokļu (deklarētās dzīvesvietas) daļējai atjaunošanai izmaksāja 99 831 latu, no kuriem valdība segs pusi.

No līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Daugavpils pilsētas pašvaldībai tiks piešķirti 10 172 lati, Rēzeknes pilsētas pašvaldībai – 775 lati, Daugavpils novada pašvaldībai – 4 058 lati, Jēkabpils novada pašvaldībai – 2 300 latu, Krustpils novada pašvaldībai – 600 latu, Līvānu novada pašvaldībai – 1 801 lats, Lubānas novada pašvaldībai – 545 lati, Ogres novada pašvaldībai – 22 751 lats, Ozolnieku novada pašvaldībai – 70 latu, bet Pļaviņu novada pašvaldībai – 6 844 lati.

Iedzīvotājiem palīdzību ir sniegusi arī Carnikavas novada pašvaldība, taču tā kā tur plūdi notika vēlāk nekā citviet Latvijā, novada dome ir lūgusi dot vairāk laika aprēķiniem par nodarītajiem zaudējumiem un izmaksājamo summu.

Pēc attiecīgas informācijas saņemšanas no Carnikavas novada pašvaldības un tās detalizētas izvērtēšanas VARAM sagatavos un līdz 2013.gada 12.jūlijam iesniegs izskatīšanai Ministru kabineta rīkojuma projektu par finansējuma piešķiršanu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, lai segtu pusi no pabalstiem, ko pašvaldība būs izmaksājusi plūdu laikā cietušajiem iedzīvotājiem.

Daudzviet Latvijā 2013.gada pavasarī atkušņa izraisītie plūdi radīja ievērojamus un būtiskus bojājumus kā pašvaldību infrastruktūras objektiem, tā arī iedzīvotāju mājokļiem, apdraudot cilvēku drošību, veselību un dzīvību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas