Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Vidzemē neviennozīmīgi vērtē VARAM piedāvātās pašvaldību reformas

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) skatījumā līdz 2020.gadam Latvijā jābūt 30 pašvaldībām tagadējo 119 vietā. Vidzemes pašvaldībās domas par to lietderību dalās, trešdien ziņo Latvijas Radio.

Vidzemes plānošanas reģiona administrācijas vadītāja Guna Kalniņa – Priede radio uzsver, ka, izstrādājot jaunās reformas vīziju, nav ņemta vērā novadu sociāli ekonomiskā situācija, bet gan tikai iedzīvotāju skaits un teritorija. Jaunie novadi jau strādājuši tikai četrus gadus, un Cēsu novada domes priekšsēdētāja vietnieka Jāņa Rozenberga vērtējumā, jau ir izveidojusies sava infrastruktūra.

"Un tā jau sanāk, ka atgriežamies pie rajoniem, jo ministrijas piedāvājumā daudzi novadi veidotos kādreizējo rajonu robežās," norāda Kocēnu novada pašvaldības vadītājs Jānis Olmanis. Viņš to uzskata par ne visai loģisku.

Savukārt Valmieras pilsētas domes izpilddirektors Jānis Baiks neslēpj viedokli, ka pašreiz Latvijā tomēr ir pārāk daudz pašvaldību, kas ir visai nelielas. Tāpēc reforma ir nepieciešama, bet tikai, vai ļaujot, kā iepriekš, to veidot brīvprātīgi, būs rezultāts.

Vidzemes plānošanas reģionā tomēr vērtē, ka situācija nav tik viennozīmīga. Jaunās reformas dokumentā nav ņemta vērā novadiem visai būtiska nozare – uzņēmējdarbība un tās intereses, kas, pirmkārt, ir ceļi, vēsta radio.

Un šādu jautājumu saistībā ar reformu, lai veidojot lielāku teritoriju pašvaldības, tās tik tiešām kalpotu iedzīvotājiem, ne ierēdņu atskaitēm, jau ir daudz.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas