Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kustības Par! pārstāvji turpinās strādāt Vienotības Saeimas frakcijā līdz sasaukuma beigām

Partijas Kustība Par! deputāti turpinās strādāt Vienotības Saeimas frakcijā līdz šī parlamenta sasaukuma beigām, aģentūrai LETA sacīja politiķe Lolita Čigāne (V/Par!).

Kopumā Vienotības frakcijā strādā četri deputāti, kas pārstāv Kustību Par! - Čigāne, Aleksejs Loskutovs, Ints Dālderis un Andrejs Judins.

Iepriekš Kustība Par! pieļāva ka tās pārstāvjiem būtu jāizstājas no Vienotības Saeimas frakcijas. Šis jautājums tika vērtēts, ņemot vērā, ka Kustība Par! Saeimas vēlēšanās nestartēs kopā ar Vienotību, bet turpinās sarunas ar partijām Izaugsme, Progresīvie, Latvijas attīstībai un pilsoniskās sabiedrības organizācijām par iespējamu kopīgu piedāvājumu vēlētājiem.

Vienotība paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem informē, ka frakcijas vadība šodien vienojās ar Kustības Par! pārstāvjiem, ka minētie deputāti turpinās darbu frakcijā līdz 12.Saeimas pilnvaru beigām.

"Mums jābūt vienotiem, it īpaši šobrīd, kad Latvijas valsts starptautiskā reputācija ir apdraudēta un finanšu sektors piedzīvo nopietnu reputācijas krīzi," uzsver frakcijas priekšsēdētājs Hosams Abu Meri.

Arī Čigāne aģentūrai LETA uzsvēra, ka, ņemot vērā situāciju valstī, ir jāstrādā un jāizmanto visi instrumenti, lai situāciju stabilizētu. Viņa arī pauda, ka kopš Solvitas Āboltiņas aiziešanas no Vienotības frakcijas, tajā būtiski mainījies klimats, kā arī Kustības Par! deputāti nāk klājā ar dažādām iniciatīvām.

Kā ziņots, partija Vienotība pirmdien nosūtījusi atklātu vēstuli partijai Kustība Par! ar aicinājumu uz sarunām par sadarbību centriski demokrātisko partiju apvienībā.

Vienotība aizvadītās nedēļas nogalē notikušajā domes sēdē mudināja partijas ar līdzīgām vērtībām kopā startēt Saeimas vēlēšanās, veidojot jaunu politisko apvienību. Vienošanās par kopīgu startu jau esot panākta ar partijām Kuldīgas novadam, Tukuma pilsētai un novadam un Valmierai un Vidzemei. Savukārt sarunas par sadarbību vēl notiks ar Vidzemes partiju, Latgales partiju, LA, Par! un Progresīvajiem, sestdien klāstīja Vienotības līderis, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens. Tikmēr Latvijas Reģionu apvienība (LRA) un Jaunā konservatīvā partija (JKP) kopā ar Vienotību startēt neplāno.

Top komentāri

ļuļa
ļ
principā ja cilvēki pamet partiju caur kuru nokļuva saeimā, viņiem ir jānoliek deputāta mandāts. neviens visā latvijā nav balsojis par kaut kādu kustību par. savukārt, ja vienotība piekrīt, ka dezertieri darbojas viņu frakcijā, tad acīmredzot par ir tā pati vienotība, kas par varas makti grib palikt pie varas.
Lai
L
Dievs dod, ka turpmāk šos Saeimā vairs neredzētu!
Jutuainens
J
Pēc kāda laika sekos paziņojums, ka arī startēs Saeimas vēlēšanās Vienotība ssarakstā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas