Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Neatkarīgo deputātu frakcija varētu atbalstīt Burovu mēra amatā

Ja partijas Gods kalpot Rīgai (GKR) Rīgas mēra amata kandidāts Oļegs Burovs piekritīs Neatkarīgo deputātu frakcijas izvirzītajiem nosacījumiem, tai skaitā atstājot tai vicemēra krēslu, tad tā varētu lemt par atbalsta paušanu Burova iecelšanai domes priekšsēdētāja, aģentūrai LETA norādīja frakcijas vadītājs Valērijs Petrovs.

Domē ir 60 deputātu vietas, un mēra ievēlēšanai vajag vismaz 31 balsi. Ja Neatkarīgo deputātu frakcija, kurā apvienojušies četri iepriekš no Saskaņas izslēgtie deputāti Valērijs Petrovs, Aleksejs Rosļikovs, Vitālijs Dubovs un Vadims Baraņņiks, lems atbalstīt Burovu, tad viņam būs nodrošinātas 32 balsis. Tas ir pietiekami, lai ieņemtu šo amatu.

Petrovs teica, ka šodien tikšanās laikā ar Burovu pārrunāti iespējamie sadarbības modeļi, taču, lai paustu Burovam atbalstu, frakcija mēra amata kandidātam izvirzījusi atsevišķas prasības.

Piemēram, frakcija vēlētos, lai domē tiktu izveidots prezidijs, kurā darbotos mērs un vicemēri. Tāpat frakcija vēlētos diskutēt, kuri tieši kandidāti tiks virzīti darbam prezidijā, kā arī izvirzījusi citus priekšlikumus.

Vienlaikus Petrovs norādīja, ka frakcijas pārstāvji par atbalstu simtprocentīgi nav vienojušies. Ja Burovs izies uz kompromisu ar viņiem, tad viņu varētu atbalstīt, bet simtprocentīga vienošanās nav panākta, viņš teica.

Petrovs uzsvēra, ka Burovu atbalstīs tika kompromisa gadījumā. "Patlaban ir skaidrs, ka Saskaņas frakcija nav gatava iziet uz kompromisu, proti, viņi pieprasa, lai Vadimam Baraņņikam tiktu atņemts vicemēra amats, taču mēs tam neesam gatavi," sacīja Petrovs.

Viņš pauda, ka Baraņņikam ir desmit gadu pieredze domē un viņa palikšana amatā būtu likumsakarīgs lēmums. Petrovs arī piebilda, ka būtu gatavs darbam, ja otru vicemēra amatu ieņemtu kāds no Saskaņas, taču ne Sandris Bergmanis (S).

Tikmēr pats Bergmanis aģentūrai LETA pauda nostāju, ka Saskaņa nav gatava saglabāt Baraņņiku vicemēra amatā. Šādu viedokli pauda arī Saskaņas deputāts Mihails Kameņeckis, norādot, ka zināmi kompromisi sadarbībai ar Neatkarīgo deputātu frakciju teorētiski iespējami ir, bet par tiem vēl ir nepieciešams diskutēt.

Patlaban Rīgas dome ir sašķelta astoņās frakcijās un strādā bez mēra. Burova kandidatūru mēra amatam izvirzījusi GKR.

Saskaņa, kas kopā ar GKR domē veido 28 deputātu bloku, sola atbalstīt Burova kandidatūru Rīgas mēra amatam.

Turpretim Rīgas domes līdzšinējās opozīcijas frakcijas - Vienotība, nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK, Jaunā konservatīvā partija un Latvijas attīstībai - jau paziņojušas, ka neatbalstīs Burova kandidatūru mēra amatam. Minētajās četrās opozīcijas frakcijās kopā ir 25 deputāti.

Savukārt jaunizveidotais deputātu bloks Rīgai!, kurā apvienojušies deputāti Oskars Putniņš, Imants Keišs un Druvis Kleins, atteicies tikties ar GKR frakcijas pārstāvjiem. Kā aģentūrai LETA pastāstīja Putniņš, no GKR saņemts piedāvājums trešdien tikties, tomēr frakcija nolēmusi to nedarīt, jo joprojām uzskata, ka opozīcijai ir jāvirza savs mēra amata kandidāts. "Ar GKR būsim gatavi tikties tikai tad, ja opozīcijai nebūs sava mēra," paziņoja Putniņš.

20.augustā apritēs divi mēneši kopš Rīgai nav mēra un, balstoties uz normatīvajiem aktiem, ja netiks izraudzīts jauns mērs, Saeima būs tiesīga domi atlaist un notiks ārkārtas vēlēšanas.

papildināta visa ziņa 

Top komentāri

kolhoza galvenais grāmatvedis
k
Kompāniju varētu saukt par vārguļiem, ja viņi nespētu pietiekami solīt, lai to amatu dabūtu. Kompromiss ir panākts, kā savulaik rakstīja cienījamais RudBl.: Mazu aizdevumu es piešķiršu tam, kas man piešķirs lielāku.
kolhoza galvenais grāmatvedis
k
Tagad es izpunktierēju arī kāpēc vajadzēja tos no Saskaņas izmest. Gudri! Rezultātā biedrīši dabūs gan mēra gan vicemēra amatus. Redzi, kādi šie nanķini!
.
.
Kā teikts leģendārajā filmā "Vella kalpi"- "To Rīg ir vien riktig kriev pilset, un tā tam bus but!".
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas