Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Vienotības kongresu ir iespējams sasaukt 4.jūnijā

Vienotības ģenerālsekretārs Artis Kampars neredz nekādus šķēršļus, lai izpildītu Vienotības reģionālo nodaļu lūgumu sasaukt Vienotības ārkārtas kongresu jau vasaras sākumā, 4.jūnijā, nevis 29.oktobrī, kā lēmusi valde. Taču viņš Dienai uzsvēra, ka lēmums par to ir jāpieņem Vienotības valdei.

Liepājā nesen atklātajā Vienotības birojā sestdien pulcējās aptuveni 60 partijas biedru, kuri pārstāvēja 15 reģionālās nodaļas. Uz šo sapulci bija aicināti arī visi Eiropas Parlamenta deputāti, Saeimas frakcijas deputāti, ministri, kā arī valde. Taču ieradušies bija tikai Saeimas deputāti Ints Dālderis, Edvards Smiltēns, Ilze Viņķele, Veiko Spolītis un Aleksejs Loskutovs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens un Karīna Korna, kura valdē pārstāv Kurzemi. Jau ziņots, ka partijas līdere Solvita Āboltiņa ir devusies ārpus valsts sen plānotā braucienā.

Liepājas nodaļas vadītājs Armīns Robežnieks Dienai atzina, ka par šo varas pārstāvju attieksmi arī notikusi diskusija, taču vienīgā iespēja esot strādāt tā, lai Saeimas deputātiem radītu lielāku interesi par saviem biedriem reģionos.

Sapulces iniciators Robežnieks minēja vairākus iemeslus, kāpēc jau vasaras sākumā nepieciešams sasaukt ārkārtas kongresu. Vispirms tas ir jādara, lai šā gada otrajā pusē, kad nodaļām jāsāk gatavoties 2017.gada jūnijā paredzētajām pašvaldību vēlēšanām, būtu pilnīga skaidrība par partijas vadību un tās nākotni. "Situācijā, kad partijas reitings ir tik zems, mēs vairs nevaram vilcināties ar Vienotības restartu," piebilda Robežnieks.

Vienotības ģenerālsekretārs Kampars, kura virsvadībā notiks gatavošanās vietējām vēlēšanām, atbalsta kongresa sasaukšanu jau vasaras sākumā, lai partija varētu nostabilizēties un sākt gatavoties vēlēšanām. Tehniski to esot iespējams izdarīt.

Viņš arī norādīja, ka par šo jautājumu viedoklis sanāksmē ir bijis monolīts. Taču, gatavojoties šim forumam, ir svarīgi, lai priekšsēdētāja amata kandidāti dotos uz reģioniem, izrunātu visus atslēgas jautājumus ar Vienotības biedriem un atbildētu uz jautājumiem. Tad arī ikviens varēšot novērtēt kandidātus.

Jau ziņots, ka viens no nopietnākajiem Vienotības priekšsēdētāja amata kandidātiem ir bijušais eirokomisārs Andris Piebalgs, kurš tam ir piekritis. Taču arī tagadējā priekšsēdētāja Āboltiņa nav teikusi, ka viņa no šīs cīņas ir gatava atteikties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas