Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Āboltiņa izvairās komentēt sadarbību ar ZZS nākamajā Saeimā

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (Vienotība) intervijā laikrakstam Diena izvairīgi komentēja iespējamo sadarbību nākamajā Saeimā ar Zaļo un zemnieku savienību, bet atzina, ka par sadarbību ar Saskaņas centru (SC) būs agri vai vēlu jārunā.

"Vienotībai iespējamā sadarbība ar Saskaņas centru ir viena no iekšēji smagām tēmām. Mums ir jāsaprot, vai Vienotības vēlētājs atbalstītu šādu izvēli. Esmu saņēmusi bargu kritiku no Pilsoniskās savienības, jo pēc vēlēšanām teicu, ka būtu svarīgi sadarboties," klāstīja S.Āboltiņa.

"Par to [sadarbību ar SC] mēs agri vai vēlu runāsim - ja trešdaļa vēlētāju atbalsta vienu politisko spēku, viņiem ir jādod iespēja," uzsvēra S.Āboltiņa.

"Latvijas vēlētājiem ir jāvar dot savu vērtējumu šo septiņu mēnešu politikai, Saeimā pārstāvētajiem politiķiem un politiskajiem spēkiem. Mēs darīsim visu, lai pierādītu, ka esam rīcībspējīga komanda, kas var pierādīt, ka spējam realizēt gan principus, gan ekonomisko programmu," Vienotības līdere norādīja Dienai.

Uz jautājumu, kā Vienotības līdere vērtē apvienības izredzes velēšanās, Saeimas priekšsēdētāja laikrakstam atzina: "Mums būs ļoti rūpīgi jāskaidro vēlētājiem par kompromisiem, kurus esam izdarījuši šīs Saeimas laikā."

S.Āboltiņa arī atzina, ka viņa kandidēs uz Vienotības priekšsēdētāja amatu. "Jā, es kandidēšu. Ja būs kāds cits spēcīgs līderis, tad, kā jau teicu iepriekš, mums Vienotības kongresā nebūs strīdu par amatiem, jo mūs gaida ļoti smags darbs," informēja Saeimas priekšsēdētāja.

Uz jautājumu, vai Vienotības līdere dosies uz referendumu par Saeimas atlaišanu, S.Āboltiņa atzina, ka nē, jo politiķe būs atvaļinājumā un dosies ārpus Latvijas. Viņa piebilda, ka nebūs tur, kur ir vēlēšanu iecirknis. "Taču par referenduma rezultātu varam nešaubīties, jo tajā nav kvoruma un attieksme pret politiķiem ir skaidri redzama," uzskata S.Āboltiņa.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas