Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Aicina jauniešus piedalīties NATO samita simulācijas spēlē

Ārlietu ministrija izsludinājusi pieteikšanos NATO samita simulācijas spēlei jauniešiem, ar kuras palīdzību plānots veicināt jauniešu zināšanas un interesi par NATO un starptautiskās drošības, un aizsardzības politikas jautājumiem.

Pieteikšanās sāksies pirmdien, 28. februārī, un šī gada tēma ir Afganistāna 2014: NATO turpmākā loma reģiona stabilizācijā".

Simulācijas spēlē var piedalīties ikviens 18 līdz 26 gadus vecs Latvijas jaunietis, veidojot divu cilvēku komandu ar draugu, studiju biedru vai kolēģi.

Komandai ir jāizstrādā un jānosūta analītiska eseja par vienu no tēmām: NATO un Krievija. Attiecību perspektīvas pēc Lisabona samita; Pirātisms - jauns drošības izaicinājums un NATO loma tā apkarošanā; NATO un "kodolbrīvas pasaules vīzija.

Nedēļas laikā esejas tiks izvērtētas un 30.martā paziņotas 28 labākās komandas, kuras aicinās piedalīties NATO samita simulācijas spēlē. Savukārt 4.aprīlī visi dalībnieki tiks aicināti uz Latvijas Transatlantiskā organizācijas (LATO) biroju Rīgā, Rūpniecības ielā 10, kur komandas noteiks valstis, kuras pārstāvēs simulācijas spēlē.

Sešām labākajām komandām pēc eseju rezultātiem tiks dota iespēja pašiem izvēlēties sev vēlamo valsti, pārējās 22 komandas savu pārstāvēto valsti izlozē. Tikšanās laikā Ārlietu ministrijas pārstāvis iepazīstinās ar lēmumu pieņemšanas procedūru NATO.

Pati NATO samita simulācijas spēle norisināsies 29.aprīlī, kuras ietvaros katra komanda pārstāvēs vienu no NATO dalībvalstīm un tām būs jāpanāk vienošanās par samita deklarācijas tekstu, vienlaikus turpinot aizstāvēt savas valsts pozīciju konkrētajos politiskajos, militārajos, ekonomiskajos un/vai sociālajos jautājumos.

Komandu darbu, aktivitāti, argumentāciju un uzvedību vērtēs ekspertu komisija, kas pēc simulācijas spēles beigām paziņos 6 labākās komandas, kuras iegūs šādas balvas: pirmo trīs vietu ieguvēji iespēju doties uz Beļģiju un viesoties NATO Galvenajā mītnē Briselē; nākamo trīs vietu ieguvēji saņems dāvanā vērtīgas grāmatas.

Latvijas jauniešiem domāto NATO samita simulācijas spēli jau trešo gadu organizē LATO sadarbībā ar Latvijas Republikas Ārlietu ministriju, kā arī ar Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas, NATO Publiskās diplomātijas nodaļas un Konrāda Adenauera fonda atbalstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas