Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Arī Vīķe-Freiberga grib jaunu auto; pašreizējais esot sliktā stāvoklī

Eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas vajadzībām tiks iegādāta jauna automašīna, jo 2006.izlaiduma gada Mercedes Benz 500 limuzīns, ar kuru viņa pārvietojas patlaban, esot sliktā tehniskā stāvoklī.

Aizsardzības ministrijas (AM) Preses nodaļas vadītāja Dace Ankipāne aģentūrai LETA apstiprināja, ka ministrijā ir saņemta argumentēta Vīķes-Freibergas vēstule, kurā eksprezidente norādījusi, ka viņas pašreizējais auto ir sliktā tehniskā stāvoklī.

Vīķe-Freiberga vēstulē aizsardzības ministram Artim Pabrikam ir lūgusi izvērtēt valsts piešķirtās automašīnas nepieņemamo tehnisko stāvokli, jo auto vairāk nekā divas trešdaļas no laika atrodas labošanas servisā, aģentūrai LETA pavēstīja eksprezidentes sekretāre Daina Lasmane.

Vīķe-Freiberga vēstulē norādījusi, ka, no vienas puses, tas ir augstas klases auto, taču, no otras puses, Aizsardzības ministrijai (AM) nākas tērēt līdzekļus detaļu nomaiņai un cilvēku darbam. Arī pēc apkopes veikšanas mašīnai jau pēc dažu kilometru ceļa atsākas ierastās problēmas. Pusotra gada laikā tā ir trīs reizes apstājusies uz ceļa dažādos laika apstākļos gan Rīgā, gan ārpus galvaspilsētas, tāpēc eksprezidente aicina AM izvērtēt pašreizējo situāciju.

Bijusī valsts augstākā amatpersona savā vēstulē nav norādījusi "lūdzu, dodiet jaunu mašīnu vai īrējiet", uzsvēra Lasmane, skaidrojot, ka Vīķe-Freiberga nekādus risinājumus pati nepiedāvā. Tā ir vēršanās ar lūgumu risinājumu rast cilvēkiem, kuriem ir pieejami visi aktuālie dati un informācija. Eksprezidente vēlas pārvietoties ar tādu mašīnu, kas brauc un ir lietošanas kārtībā, taču viņa šajā situācijā nav noteikumu diktētāja, piebilda bijušās prezidentes sekretāre.

Saskaņā ar normatīvajiem aktiem AM tuvākajā laikā vērsīsies Ministru kabinetā ar lūgumu piešķirt līdzekļus jauna auto iegādei, norādīja Ankipāne.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, patlaban eksprezidente pārvietojas ar 2006.izlaiduma gada limuzīnu Mercedes Benz 500, kas tā ražošanas gadā par 66 994 latu tika nopirkts Rīgā notiekošā NATO samita vajadzībām. Līdz 2007.gada vasarai, kad šis auto nonāca prezidentes lietošanā, tas gandrīz nemaz nebija lietots.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Militārās policijas rīcībā tika nodots par 65 304 latiem iegādātais 2012.izlaiduma gada luksusa klases limuzīns Audi A8, ar kuru turpmāk pārvietosies bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers. Šis auto ir melnā krāsā, ar visu četru riteņu piedziņu un 4,2 litru benzīna dzinēju.

Kopš prezidentūras termiņa beigām Zatlers pārvietojās ar Chrysler minivenu, kas turpmāk tiks izmantots ārvalstu amatpersonu vizīšu nodrošināšanai, kā arī gadījumos, kad jaunais Audi būs remontā vai tehniskajā apskatē. Tāpat šo Chrysler kā rezerves auto varēs izmantot pārējie eksprezidenti, iepriekš pastāstīja Ankipāne.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas