Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Baltijas un Vācijas politiskās konsultācijas Brīvdabas muzejā

Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā ceturtdien notika Baltijas valstu un Vācijas ārlietu ministru politiskās konsultācijas.

Latvijā uz konsultācijām pulcējās ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP), Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Paets, Lietuvas ārlietu ministrs Audroņus Ažubalis un Vācijas ārlietu ministrs Gvido Vestervelle.

Tikšanās laikā ārlietu ministru uzmanības centrā bija aktuālie jautājumi Eiropas Savienībā, īpaši finanšu un ekonomiskā situācija. Tāpat ministri nolika ziedus pie Brīvības pieminekļa, pieminot Molotova-Rībentropa paktu. Konsultāciju noslēgumā ministriem bija iespēja iepazīties ar Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja ekspozīciju, kā arī noklausīties koncertu Usmas baznīcā.

Pēc konsultācijām divpusējās vizītes gaitā Vācijas ārlietu ministrs Vestervelle tiksies ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V) un ārlietu ministru Rinkēviču, lai pārrunātu aktuālākos Latvijas un Vācijas divpusējās sadarbības jautājumus.

Šāda formāta Baltijas valstu un Vācijas ārlietu ministru sanāksmes ir regulāras un notiek reizi gadā. Pirmo reizi šāda veida tikšanās tika rīkota 1996.gadā Leipcigā pēc toreizējā Vācijas ārlietu ministra Klausa Kinkela iniciatīvas. Konsultācijas katru gadu rotācijas kārtībā tiek rīkotas citā valstī. Pagājušajā gadā konsultācijas notika Vācijā, bet pēdējo reizi Latvijā Baltijas valstu un Vācijas ārlietu ministri tikās 2008.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas