Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Čīlē dzīvojošajam pianistam Ābolam zemestrīcē ne glāze nesaplīsa

Čīlē dzīvojošais izcilais latviešu pianists Armands Ābols ar savu ģimeni sveiki un veseli pārdzīvojuši nesen notikušo stipro zemestrīci. «Mums pašiem viss kārtībā, tikai māja pamatīgi padrebēja, bet citādi pat neviena glāze nesaplīsa un nekas nenokrita,» e-pasta vēstulē raksta A.Ābols.

Par iespaidiem zemestrīcē A.Ābols raksta, ka arī viņa dzīvesvietā bijusi stipra zemestrīce virs 7 ballēm. «Kopumā Valdivijas pilsētā pārāk daudz zaudējumu nav, bet arī šur un tur ir pa kādam notikumam. Elektrības Valdivijā nebija visu sestdienu līdz pēcpusdienai, un šodien arī kādu laiku bija pārtraukums, šodien [pirmdien] arī kādu laiku nebūs ūdens,» raksta pianists.

Viņš vēstulē stāsta, ka veikali jau darbojas, «vismaz šeit pārtika ir, pamazām uzlabojas satiksmes caur Čīles centrālo ceļu, kas ir daudzās vietās pārtraukts. Mūsu universitātē mācību sākums tika atlikts uz vienu nedēļu, bet administratīvā sistēma darbojas, šodien arī strādājam, bija pedagogu sapulcē».

A.Ābols raksta, ka toties Čīles centrālajā daļā posts ir milzīgs, «ziņās visu dienu par to vien runā un pakāpeniski aug bojāgājušo skaits. Skaidrs, ka paies diezgan ilgs laiks, līdz situācija uzlabosies, un ekonomiskie sarežģījumi var būt lieli».

A.Ābols jau 14 gadus ar ģimeni dzīvo Čīlē. Pērn Latvijā viņš Latviju apciemoja divas reizes un sniedza koncertus Rīgā un Siguldā.

Pērngada spilgtākais piedzīvojums pianistam Čīlē, Santjago, bija S.Rahmaņinova 2.klavierkoncerta atskaņojums kopā ar lietuviešu diriģēšanas vecmeistaru Jozu Domarku un Čīles simfonisko orķestri.

Jau ziņots, ka sestdien Čīli skāra 8,8 balles stipra zemestrīce. Tās upuru skaits jau pārsniedzis 700 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas