Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Dālderis, Viņķele, Čigāne, Judins un Loskutovs izstājas no Vienotības

Ints Dālderis, Ilze Viņķele, Lolita Čigāne, Andrejs Judins, kā arī Aleksejs Loskutovs uzrakstījuši iesniegumus par izstāšanos no partijas Vienotība, aģentūrai LETA apstiprināja politiskā spēka ģenerālsekretārs Artis Kampars.

Šie deputāti turpinās darboties Vienotības Saeimas frakcijā, aģentūrai LETA sacīja Viņķele. Tādu pašu nostāju pauda vēl vairāki no šiem deputātiem. No partijas aizejošie politiķi šodien tikās ar frakcijas vadītāju Solvitu Āboltiņu. Viņa aģentūrai LETA sacīja, ka frakciju veido no viena saraksta ievēlētie politiķi, un pašlaik nav lielu ideoloģisku nesaskaņu saistībā ar jautājumiem, kurus tagad risina frakcija.

Arī partijas valde rekomendējusi frakcijai strādāt kopā, šādam viedokli piekrīt arī Āboltiņa personīgi. Frakcijā diskusijas ir iespējamas, tomēr Āboltiņa prognozēja, ka deputāti turpinās strādāt vienoti, lai nodrošinātu politisko stabilitāti un realizētu valdības mērķus.

Judins aģentūrai LETA uzsvēra, ka šie deputāti turpinās strādāt konstruktīvi un atbalstīs valdību. Viņš pastāstīja, ka pašlaik tiek strādāts pie politiskā spēka izveides, taču pagaidām atturējās nosaukt iesaistītos cilvēkus.

Savukārt Čigāne akcentēja, ka Latvijas politiskajā spektrā ir pieprasījums pēc centriskās partijas ar ļoti skaidru proeiropeisku piedāvājumu. Politisko spēku iecerēts dibināt līdz vasaras beigām, un pašlaik ikkatrs ir aicināts piedalīties un līdzdarboties politiskajā procesā, piebilda deputāte.

Šie deputāti iepriekš paziņojuši, ka varētu pievienoties kādai jaunai partijai. Dālderis piektdien sacīja, ka būtu gatavs pievienoties kādam jaunam politiskajam spēkam, taču pats nebūšot tā dibināšanas organizators.

Minētie deputāti jau iepriekš vairākkārt pauduši atšķirīgu pozīciju no Vienotības vadības, īpaši valdības veidošanas procesā, kad Viņķelei tika pārmesta Vienotības premejera amata kandidāta virzīšanas bloķēšana. Toreiz opozicionāru vidū bija arī Veiko Spolītis, kurš strādā Vienotības frakcijā, bet no partijas ir izstājies pēc skandāla, kas bija saistīts ar braukšanu reibumā.

Taujāts, kāpēc Spolītis vairs netiek minēts kā viņu domubiedrs, Dālderis vien atteica, ka "nekas nav noticis", vienkārši dažos jautājumos esot atšķirīgi viedokļi. Neoficiāli citi politiķi gan pieļauj, ka šāda situācija varētu būt saistīta ar Spolīša ne pārāk veiksmīgo darbu, vadot pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas komisiju.

papildināta 2.-5.rindkopa

Top komentāri

melnais humors
m
Nez, kura Latvijas politiskā partija būs tik plānprātīga, ka pieņems šīs te loča zivis?
Vilks
V
Viņķeles apbrīnojamā centība sargāt krievu skolas patiešām bija noriebusies. Patiesībā šobrīd nevienam politiskajam spēkam "nav pautu" vienreiz pielikt punktu šai gļēvulībai, kuras rezultātā mēs maksājam naudu, lai izaudzinātu kārtējo paaudzi ar Krievijai tīkamu ideoloģiju. Tas šoreiz ir jādara politiķiem, bet ja nav jaudas, tad vismaz jānoorganizē tautas referendums. Mēs tad pieliksim tam punktu.
nu nu
n
žurkas bēg pirmās.un vēl - partija, kas šitos paņems, visticamāk zaudēs balsis. īpaši attiecas un čuriku ilzi un lolitu romu sintiju.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas