Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Deputāts Viļums neatslābstoši grib pārliecināties par dažu budžeta priekšlikumu lietderību un saņem aicinājumu nezīmēties

Saeimas opozīcijā sēdošais deputāts Juris Viļums (Latvijas Reģionu apvienība) trešdien Saeimas ārkārtas sēdē, lemjot par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2015., 2016. un 2017.gadam, vairākas reizes nenogurstoši vēlējās noskaidrot vairāku iesniegto priekšlikumu lietderību.Viņa uzmanību piesaistījuši salīdzinoši nelieli priekšlikumi, kuru būtību an viņš neapšaubot, taču nedomā, ka Saeimai būtu jānodarbojas ar šāda mēroga jautājumiem.

Viņš, piemēram, interesējās par Rīgas Katoļu ģimnāzijas elektroinstalācijas maiņai prasītajiem 10 000 eiro un Cēsu luteriskās baznīcas rekonstrukcijai paredzētajiem 15 000 eiro. Viņš arī prasīja priekšlikumu iesniedzēju skaidrojumu.Tāpat Viļums gribēja noskaidrot, kāpēc prasīts finansējums konkrētām biedrībām, piemēram, deputāta Armanda Krauzes (ZZS) aicinājums piešķirt 10 tūkstošus eiro Latvijas Jātnieku federācijai bērnu un jauniešu jātnieku sporta pasākumiem.

Turpinoties Saeimas sēdei, Viļums arī saņēma aizrādījumu ar aicinājumu nezīmēties. Pirms gada sēdē par 2014.gada budžetu, skatot līdzvērtīgus priekšlikumus, Viļums neesot balsojis pret sporta tērpu un planšetdatoru apmaksu atsevišķām skolām, atgādināja deputāts Imants Parādnieks (NA).

Arī Saeimas Budžeta un nodokļu (finanšu) komisijas vadītājs Kārlis Šadurskis (Vienotība) aizrādīja Viļumam, ka viņš atbalstījis priekšlikumu par reģionālas radio studijas izveidi Latgalē, kaut gan šajā pieteikumā trūkuši dažādi kritēriji un skaidrība par mērķiem, bet vienlaikus iebilst pret bērnu rotaļu laukumu līdzfinansēšanu, ko iesnieguši atsevišķi deputāti.

Kopumā Likumprojektam par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2015., 2016. un 2017.gadam iesniegti 195 priekšlikumi, bet par valsts budžetu 2015.gadam - 201 priekšlikums. Saeima trešdien ārkārtas sēdē tos kopā ar pavadošajiem likumprojektiem skata galīgajā lasījumā.

Papildināts virsraksts un pievienotas 4. un 5.rindkopas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas