Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Dombrava: Pēc sarunām ar Siliņu NA nav problēmu turpināt strādāt kopā ar JV

Pēc šodienas sarunām ar Ministru prezidenta amatam nominēto Eviku Siliņu (JV) un citiem Jaunās vienotības (JV) pārstāvjiem Nacionālā apvienība (NA) nesaskata problēmas turpināt valdībā strādāt kopā ar JV, žurnālistiem sacīja NA politiķis, Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītājs Jānis Dombrava.

Līdzīgi norādīja arī aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (AN), kura uzsvēra, ka par vairākām NA prioritātēm, piemēram, tautas ataudzi, partijai ir kopīgs viedoklis ar JV.

Mūrniece uzsvēra, ka jāturpina darbs pie jau pašreizējā valdībā "uz galda" esošo prioritāšu īstenošanas arī drošības jomā, kur jāpaātrina austrumu robežas aprīkošana ar tehnoloģijām, kas ļautu sekot notiekošajam uz robežas.

Dombrava pastāstīja, ka JV un NA tikšanās laikā abas puses iepazīstināja ar savu redzējumu par prioritārajiem darbiem. NA tie ir strādāšana pie drošības, ekonomikas jomas un latviskās identitātes stiprināšanas - šajos jautājums partijai esot arī līdzīgs redzējums ar JV.

Kā ziņots, Siliņa šodien uz sarunām ir aicinājusi četru politisko spēku pārstāvjus, lai mēģinātu vienoties par iespējami plašu koalīciju. Politiķi gan ir pauduši skepsi, vai par dabu vienā valdībā izdosies vienoties visām piecām sarunās iesaistītajām partijām, sekojoši ir aktuāls jautājums, kura vai kuras divas partijas paliks "aiz borta".

Sarunas bez JV piedalās "Apvienotais saraksts" (AS), Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), NA un "Progresīvie". Nepastāv iespējas NA un "Progresīvajiem" vienoties par kopīgu darbu valdībā, līdz ar to topošajā koalīcijā varētu tikt iekļauta tikai vienai no šīm partijām.

Siliņa teikusi, ka saskata iespēju izveidot četru partiju valdību divās kombinācijās, vienā no kurām būtu pārstāvēti "Progresīvie", bet citā modelī - NA. Politiķe reizē uzsvēra, ka noteikti ir iespējamas arī "citas variācijas", lai izveidotu stabilu valdību ar vismaz 51 balsi.

Saeimā JV ir 26 deputātu vietas, ZZS - 16, bet "Progresīvajiem" - 10 mandāti, kas kopā iespējamās jaunās valdības tā dēvētajam kodolam dod 52 balsis jeb minimālu vairākumu.

AS ir 15 parlamentārieši un NA - 13 deputātu vietas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas