Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Dombrovskis aicina Rimšēviču iekļauties vienotā valsts atalgojuma sistēmā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
tudeijs
t
Redz', tu atkal par Rimsi, lai gan es par kopējiem principiem. Piekrītu, ka Rimševica alga varētu būt kādi 4-5 tūkstoši neto un tam vajadzētu būt pietiekami labam motivātoram. Ministru algas ir ārkārtīgi mazas, per se. Tas, ka praktiski visi ir tirliņi un nav pelnījuši tādus ciparus, ir cits jautājums.
Zenija Vitola
Z
Latvija daudzam vadosam personam ir nesamerigi lielas algas. Flikam 29,000Ls menesi pie pasreizejas ekonomikas un vispar ir skandalioza alga. Rimsevica kunga 10,000+Ls menesi nekadi neatbilst Latvijas banku produktivitatei. Un tas ir tikai sodienas Diena lasitaja. Ka valsti, kas ir tik dzila ekonomiska krize kada Latvija ir sodien, var vispar uzdrosinaties maksat tik nesamerigas algas. Piedodiet, ka nav garumzimju. Ludzu piedomajat!
vilburs
v
LB no pašiem pirmsākumiem ir stingri aizstāvējusi latu stiprumu, kaut gan daudzu valstu centrālās bankas izmanto sev dotās tiesības un pieregulē šo kursu, lai eksports kļūtu ienesīgāks, līdz ar to tas paver iespēju šīm nozarēm attīstīties nevis nīkuļot. Runa ir par valūtas devalvāciju dažu procentu robežās. Ieguvums būtu bijis visiem, protams ar banku īslaicīgiem zaudējumiem, taču ilgtermiņā arī bankas iegūtu, jo uzņēmumi būtu nostiprinājušies. Latvijā banku lobijs vienmēr ir bijis tik ietekmīgs, ka netika pieļautas pat īslaicīgas neērtības. Manuprāt LB prezidents nav savas milzīgās algas vērts, lai pamēģina privātā sektorā iegūt šādu garantētu atalgojumu par saviem mazvērtīgajiem padomiem.
DD1
D
Bet nu uzprasaas gan Rimšēvičs uz tautas dusmaam...
DD1
D
Valdim Dombrovskim Ilmāru Rimšēviču nebuutu vairs jaaaicina jel ko dariit. Vienreiz aicinaaja, nesaprata, tagad jaariikojas. Jaamaina likumdoshana, lai shis uzpuutiigais tukshpauris, Kruumane un visa taa sauktaa finansu "ekspertu" komanda, kas muus iegruuda Parex afeeraa, izbeigtu iedziivoties, riikojoties ar Latvijas valstij piederoshu naudu,
?
?
Un cik liels bezdarbnieku pabalsts būs jāizmaksā, ja šos padzīsim?
Elizabete
E
Un atkal, LŪGUMS algas samazināt ar 2010.gada 1.janvāri !! Bet kāpēc mūsu gudrās galvas spēja pensijas, mediķu, skolotāju un policistu algas un daudzu valsts ierēdņu (kuru skatā ir taču arī muzeju un pat bibliotekāru nīkulīgais atalgojums) algas samazināt "tūlīt un tepat", gandrīz ar "nākamās dienas brokastlaiku" ?? Cik tas ir nožēlojami, ka miljonam cilvēku nelielas algas un pensijas samazināt par trešdaļu ir daudz vieglāk, nekā dažiem simtiem nepamatoti augstu apmaksātu ierēdņu.
EVF
E
Tev piekrirst var tikai daļēji! Latvijas darba tirgū nav ar ko salīdzīnāt CB vadītāja algu, varam salīdzīnāt ar Igauniju un tur visas CB izmaksas, arī vadītāju algas ir zemākas, kaut vidējā alga Igaunijā ir lielāka kā Latvijā!!! P.S. Pēc tavas loģikas sanāk ka valsts amatpersonām jāmaksā vēl vairāk, domā, ka tad šie paši cilvēki strādātu labāk, vai saņemot divreiz vairāk kā Igaunijas CB vadītājs Rimšēvics strādā 2x labāk, vai viņš noturēja stabilas cenas??? Kas kā CB pienākums ir ierakstīts likumā par CB, teiksiet Latvijā CB nav instrumentu kā iekmēt cenu stabilitāti (t.i. inflāciju) un veikt monetāro politiku! Tā arī ir es piekrītu, bet tas tikai nozīmē, ka tam kantorim, ko vada Rimšēvics galvenais uzdevums ir pirkt/pārdot valūtu, lai lata eiro kursu turētu noteiktajās robežās. Galvenais jautājums ir vai pārdesmit miljonu Ls izmaksas, kas ietver sevī arī atalgojuma politiku un Rimšēvica parmaksāto algu šādam pirkt/pārdot kantorim, kas pieder valsti ir adekvātas??? Vai nevajadzētu pārvērtēt visas CB izmakas un to pamatotību??? Tiem, kas saka paša nopelna paši, lai tērē varu teikt ka nopelna CB izmantojot valsts valūtas rezerves ar savu privāto kapitālu tur neviens neriskē. Galu, galā operējot ar 5 miljardiem dolāru pārdesmit miljonus nopelnītu jebkurš domājošs 1.kursa ekonomikas students, tie tak ir kaut kādi 0,X%.
grieta
g
vot nevajadzeeja sjodien no riita nekur zvaniit... uzprasiijas :))
mazepa
m
....var teikt ,ko gribat - bet Rimševics ir viens no galvenajiem vainīgajiem valsts finanšu katastrofā....viņš vienīgais ir bijis pie teikšanas šos visus gadus ,kamēr finanšu ministri ir mainījušies dēļ politiskajām spēlītēm....un tāpēc pilnīgi loģiski, ka viņu atdod pūlim saplosīšanai.....nav jau nekāds vērtīgais kadrs, Latvija necietīs , ja viņu izbadējusī tauta apēdīs !:D
ilga
i
Vai jums nav kauns no pensionāriem, kuriem jāglābj valsts.
ilga
i
Atdodiet pensionāriem 10% pensiju, Rimševica kungs vai Jums neliekas, ka dzīvojiet zaļi, bet mēs pensionāri glābjam valsti, nevarot apmelēt ārstus un nopirkt zāles.
tudeijs
t
Diemžēl cūciskā valsts uzņēmumu padomju un valžu iecelšana, hroniskais intelekta trūkums absolūtā vairākumā šo "orgānu" diskusiju par taisnīgu atalgojumu ir nonivelējis līdz līmenim - ja pensionāram Ls 100, tad viņiem tikpat. Abstrahējoties no personālijām, manuprāt, šobrīd ministru atalgojuma līmenis ir gaužām zems. Tāpat nav normāli, ka Latvenergo, LDz u.tml. lielu uzņēmumu vadība saņem ~ 3000 Ls uz papīra. Tās pilnīgi noteikti nav tirgus algas. Tiem, kas gribēs ieķēpāt kādu varen' gudru un emocionāli piesātinātu komentāru- izlasiet vēlreiz - es nerakstu par to, vai pašreizējie ministri utt ir pelnījuši kaut mata tiesu no darba samaksas. Nu, saliksim visādus, kas ir "gatavi" strādāt par santīmiem; būs solidaritāte. Bet vai būs rezultāts? Vai pēdējās paliekas no valsts netiks nolaistas uz grunti?
ab
a
Ja jau mums Rimševica kungs izmaksā tik dārgi, vai mēs nevarētu viņu atlaist un tagadējos bezdarba apstākļos sameklēt lētāku speciālistu? Neviens nav neaizstājams...
nn
n
latvijas banka nodarbajos faktiski tikai ar pasiivo intervencu veiksanu pie kapitaali iecementeetiem slieksniem.. vel ir ari monetu pasutisana un bulshit atkaartoshana... tas ir tiiri tehnisks darbs un to visu varetu paveikt ar 10x mazaku budzetu.. monetaaraas politikas latvijas bankai NAV !

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas