Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Dombrovskis: Lembergs ne visai skaidri saprot Latvijas valsts pamatus

Premjers un viens no apvienības Vienotība līderiem Valdis Dombrovskis nākamajā Saeimā neizslēdz sadarbību ne ar vienu no pašlaik Saeimā esošajiem politiskajiem spēkiem.

"Principā neizslēdzam sadarbību ne ar vienu vismaz no pašreizējā Saeimā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem," pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem izteicās Dombrovskis.

Realitāti noteikšot vēlētājs, tomēr, pēc viņa vārdiem, labvēlīgs vēlēšanu iznākums būtu no oligarhiem brīva Saeima.

"Ja būs iespējams risinājums, no oligarhiem brīvs Saeimas vairākums, tas, protams, būtu labvēlīgs šo vēlēšanu iznākums," piebilda Vienotības pārstāvis.

Tikmēr Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis norobežojās no Ventspils mēra Aivara Lemberga (Latvijai un Ventspilij, ZZS) izpausmēm parādīt valdībai dzelteno kartīti, kā arī regulāri pirkt reklāmas laiku televīzijā un uzstāties ar savu viedokli.

"Lembergs ir personība, kas pats izvēlas komunikāciju. Tā ir viņa izvēle, kā viņš šo lietu dara. Nav komentāru," lakonisks bija Brigmanis. Tomēr Lembergs joprojām būs ZZS premjera amata kandidāts gaidāmajās Saeimas ārkārtas vēlēšanās.

"Šajā situācijā nekas nav mainījies. Viņš ir mūsu premjera amata kandidāts," apliecināja ZZS pārstāvis.

Turpretī Dombrovskis komentēja, ka Lembergs, paziņojot par dzeltenās kartītes parādīšanu valdībai, kā arī vēl citu uzdevumu došanu Ministru kabinetam, ne visai skaidri saprot Latvijas valsts pamatus.

"Manuprāt, Lemberga kungs savos izteikumos skaidri nodemonstrēja, ka viņš ne sevišķi saprot Latvijas valsts pamatus un acīmredzot nav izpratis, ka viena fiziska persona, pat ja viņš ir pašvaldības vadītājs, nevar dot norādījumus, kā viņš ir teicis, Saeimai un valdībai," pirmdien sacīja valdības vadītājs.

Valdības vadītājs teica, ka koalīcijas sanāksmes laikā pirmdien no ZZS nekāda dzelteno kartīšu parādīšana nav izskanējusi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas