Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Dombrovskis- vēlētāji nobalsoja par stabilitāti, Šķēle - lai koalīcija nu pilda solījumus

Tautas partijas līderis Andris Šķēle (PLL) intervijā Latvijas Televīzijā sacīja, ka pirmās aplēses par vēlēšanu rezultātiem liecina, ka vēlētāji ir devuši skaidru mandātu valdošajai koalīcijai, kurai tagad būs jāpierāda, kā pildīs savus solījumus. 
Premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība), komentējot vēlētāju aptauju datus, žurnālistiem paudis pārliecību, ka tas nozīmē vēlētāju uzticību līdzšinējam valdības un koalīcijas darbam, ziņo BNS. "Vēlētāji ir nobalsojuši par stabilitāti," sacīja V. Dombrovskis. 

Premjeram aptaujas rezultāti nebija negaidīti, jo priekšvēlēšanu laikā sabiedriskās domas aptauju rezultāti parādīja, ka Vienotības reitingi aug.

Uz jautājumu, vai ir pārliecināts, ka Valsts prezidents Valdis Zatlers varētu viņu vēlreiz virzīt premjera amatam, V. Dombrovskis atbildēja: "Ja būs redzams Saeimas vairākuma atbalsts, tad var prognozēt, ka jā."

Jau svētdien Vienotība sākšot sarunas par koalīcijas izveidi ar līdzšinējiem koalīcijas partneriem - Zaļo un zemnieku savienību un tēvzemiešu un Visu Latvijai! bloku. Viņš piebilda, ka tiks runāts arī ar citām parlamentā pārstāvētajām partijām.


Apvienības Par labu Latviju! (PLL) premjera amata kandidāts Ainārs Šlesers sola kvalitatīvu darbu arī opozīcijā, informē BNS. Viņš gan aicināja sagaidīt oficiālos vēlēšanu rezultātus un pauda skepsi par aptaujā uzrādītajiem datiem attiecībā uz apvienību Saskaņas centrs.

"Viņiem [pašreizējai koalīcijai] ir iespēja turpināt savu darbu, un skatīsimies, kā viņi pildīs savus solījumus - skatīsimies, vai pensijas tiks samazinātas vai netiks, kā arī skatīsimies, kas notiks ar PVN samazināto likmi," teica A. Šlesers.

Prezidente Vaira Vīķe – Freiberga LTV 1 salīdzinoši nelielo atbalstu PLL vērtēja kā «konsekventu vēlētāju attieksmi, kuru nav spējušas ietekmēt reklāmas». V.V. Freiberga par Tautas partijas politisku kļūdu uzskata aiziešanu no Valda Dombrovska valdības ar domu, ka pirms vēlēšanām noskatīsies un norādīs uz kļūdām, bet tad nāks kā glābēji.Tagad šīs apvienības līderi runājot, ka neklanīšoties aizdevēju priekšā, bet «kas tad parakstīja pirmo vienošanos par aizņēmumu,» atgādināja prezidente. 

To, kā zināms, izdarīja premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) un finanšu ministrs Atis Slakteris (TP), kuri šajās vēlēšanās gan nekandidē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas