Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dzintars: Vajadzīga skaidrība par valdības darbu, taču drīza risinājuma varētu nebūt

Lai valdība varētu sekmīgi turpināt darbu, vajadzīga drīza skaidrība par situāciju valdošajā koalīcijā, šorīt intervijā LTV Rīta panorāmai izteicās Nacionālās apvienības (NA) līderis Raivis Dzintars.

Pašlaik valdošajā koalīcijā strādā "Jaunā vienotība" (JV), NA un "Apvienotais saraksts" (AS), taču pēc Valsts prezidenta vēlēšanām, kurās koalīcijas partijas nespēja vienoties par atbalstu vienam kandidātam, premjers Krišjānis Kariņš (JV) ir sācis sarunas par iespējamu koalīcijas paplašināšanu ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un "Progresīvajiem".

Taujāts, kā panākt konstruktīvu valdošās koalīcijas darbu savstarpējās neuzticības apstākļos, Dzintars klāstīja, ka vajadzīga skaidrība, kāda tad būs koalīcija, jo pašlaik NA un AS deputātiem un ministriem neesot skaidrības, vai JV turpmāk būšot sabiedrotā vai opozīcija.

Dzintaram izskatoties, ka ātri skaidrība šajā jautājumā varētu netikt panākta, diezien vai jautājumu atrisināšot nedēļas vai divu laikā, kas varot nopietni apgrūtināt valdošās koalīcijas darbu.

NA politiķis atkārtoti paziņoja, ka ar "Progresīvajiem" sadarbības iespējas joprojām nesaskata.

Dzintars arī atkārtoti pauda viedokli, ka Valsts prezidenta vēlēšanās esot noticis darījums - atbalsts JV prezidenta amata kandidātam Edgaram Rinkēvičam esot panākts, pretī solot palīdzību pašlaik opozīcijā esošajām partijām nonākt valdībā.

Viņaprāt, pieļāvumi, ka ar plašāku koalīciju tiks panāks augstāks valdības darba dinamisms, esot neloģiski. Tie ir absurdi argumenti, kas tiek izmantoti, piebilda NA politiķis.

Pēc Dzintara vārdiem, pašam Kariņam vajagot paškritiskāk paskatīties uz savu darbu, "varbūt līdera spējas nav bijušas pietiekami labas", nevis atbildību novelt uz koalīcijas partneriem. Viņa vērtējumā, JV esot panākusi "vienreizēju varas koncentrāciju", un tagad tai jāapliecina savas spējas darbos.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas