Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Eksperts: Lemberga "atmiņas traucējumi" liecina, ka viņš par ieroci izvēlas ironiju

Ventspils mēra Aivara Lemberga «atmiņas traucējumi», LNT raidījumā 900 sekundes saucot apvienību Vienotība krieviski par Jedinstvo, liecina, ka viņš izvēlējies ironiju par savu ieroci, uzskata sociologs Aigars Freimanis.

Raidījumā otrdienas rītā A.Lembergs vairākkārt Vienotību nosauca par Jedinstvo un izlikās, ka nezina partiju apvienības nosaukumu latviski.

«Lemberga kungs ir izvēlējies ļoti komfortablu pozīciju, demonstrējot attieksmi pret politisko opozīciju un arī iespējamajiem partneriem. Viņš pats sev piešķīris fantastisku privilēģiju runāt ironiskā, viegli ķēmīgā manierē, kas vislabāk saskan ar lielas sabiedrības daļas attieksmi pret politiku. Tas trāpa tai emocionālajai toņkārtai, ko jūt sabiedrība,» uzskata A.Freimanis. Viņaprāt, šis niķis A.Lembergam pielipis, kad sākās runas par iespējamo Vienotības un Saskaņas centra sadarbību nākamajā valdībā. Tas, ka A.Lembergs atteicies kandidēt Saeimas vēlēšanās, ļauj viņam ironisko toni saglabāt, uzskata eksperts.

Savukārt žurnālists Māris Zanders uzskata, ka A.Lembergs mēģina vilkt paralēles starp Vienotību un Krievijas vadošo partiju Vienotā Krievija, kas citus nelaiž pie varas. Pirms partijas izveidošanas tas bija Vladimira Putinu atbalstošs bloks Jedinstvo. «Viņš labi zina, ka latviešiem nepatīk nosaukumi krievu valodā. Tas nav PR spožākais gājiens, bet tā viņš dara. Vēl sliktāk izklausās, kad viņš Vienotību sauc par Jenotību

M.Zanders gan uzskata, ka šobrīd tā ir tikai retorika, jo Ventspils ekonomiskie grupējumi esot noslēguši pamieru, tāpēc arī jautājums par Olafa Berķa un Oļega Stepanova ietekmi uz Pilsonisko savienību, kas ir Vienotības sastāvā, neesot tik aktuāls. Tomēr A.Lembergs LNT kritizēja Pilsonisko savienību, saucot to par destruktīvu politisko spēku.

Ar nosaukumu Jedinstvo Latvijas vēsturē saistās arī pagājušā gadsimta 90.gadu sākumā barikāžu laikā izdotais Interfrontes laikraksts. Ar nosaukumu Jedinstvo darbojās promaskaviskas kustības Lietuvā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas