Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

FOTO: Ar 376 balsīm dibināta Kaimiņa partija Kam pieder valsts (papildināts 18:28)

Ar 376 balsīm otrdien nodibināta Artusa Kaimiņa veidotā partija Kam pieder valsts (KPV).

KPV dibināšanas kopsapulcē reģistrējušies 388 cilvēki. Tiem, kuri balsotu pret, kopsapulce būtu jāpamet, pirms pasākuma pauda Kaimiņš. Pret partijas dibināšanu neviens nebalsoja, taču dažiem delegātiem nebija mandāts.

Par partijas valdes priekšsēdētāju ievēlēts Kaimiņš un partijas valdē lielākoties ievēlēti viņa atbalstītie kandidāti. Partijas valdē tika ievēlēti Kaimiņš, Ilmārs Poikāns, Liene Eglāja, Uldis Neilands, Matīss Kaļāns, Armands Kincs, Marita Eisaka, Miks Vizbulis un Atis Zakatistovs.

Balsojumā par valdes locekļiem vislielāko atbalstu saņēma Poikāns - 343 balsis un Kaimiņš - 340 balsis.

KPV Ētikas komisijā ievēlēta Kaimiņa kā deputāta palīdze Saeimā Agnese Gabuža, Elīza Rozīte un Jānis Bramanis. Partijas statūtos norādīts, ka nepieciešamības gadījumā Ētikas komisija varēs lemt arī par disciplinārsoda - uzvedības uzlabošanas programmas jeb UUP - piemērošanu.

Revīzijas komisijā ievēlēti Dāvis Reinbergs, Edgars Zeltmanis un Nauris Greitēns.

Kaimiņš pirms balsojuma par valdes locekļiem norādīja, ka viņš balsos par deviņiem kandidātiem - maksimālo valdes locekļu skaitu. Balsošanas sākumā politiķis atgādināja, ka jāseko līdzi, par ko tiek balsots, jo viņam ar šiem cilvēkiem būs jāstrādā. Viņš, piemēram, mudināja izvērtēt savu rīcību balsojumā par "dzejnieku" jeb partijas biedru, kurš kandidēšanas runā savu redzējumu par stāvokli valstī izteica dzejā.

Kaimiņš uzrunā izteicās, ka KPV noslēgšot sociālo līgumu starp nodokļu maksātājiem un valsti, paredzot, ka nodokļu maksātājiem ir tiesības, savukārt ierēdņiem un amatpersonām ir pienākumi. Tādējādi tikšot otrādi apgriezta esošā situācija, viņš izteicās.

Jaunās partijas dibināšana ir "liela sākuma sastāvdaļa", teica Kaimiņš, kurš uzsvēra, ka neesot laimes lācis un viens nevar būt cīnītājs, tāpēc arī bija vajadzīga partijas dibināšana.

"Tā ir baigā jauda, jūs varat apsveikt viens otru. Paldies!" viņš teica pēc balsojuma.

Diena novēroja, ka uz partijas dibināšanas kongresu ieradies arī parlamentārietis Ringolds Balodis, kurš 12. Saeimā ievēlēts no partijas No sirds Latvijai saraksta, taču nav tās biedrs. Balodim rokā ir KPV dibināšanas kongresa dalībnieka mandāts. Tomēr ieradies viesa statusā. Balsojumā par partijas dibināšanu viņš nepiedalījās.

Vēl uz KPV dibināšanas kongresu ieradušies vairāki cilvēki, kuri agrāk bijuši citu partiju biedri, piemēram, Ilmārs Briedis, kurš kādreiz pārstāvējis partijas Vienotība Bauskas nodaļu, ilggadējs Latvijas Zaļās partijas biedrs Valdis Felsbergs un citi.

Tāpat uz partijas dibināšanas kongresu ieradušies vairāki Lielbritānijā dzīvojošie latvieši. Zālē redzami vairāki cilvēki ar ceļa somām. KPV biroja vadītāja Lielbritānijā Inese Arhipova Dienai pastāstīja, ka uz partijas dibināšanas kongresu organizēti ieradušies septiņi cilvēki.

Lielās ģildes zāle ir pilna un ļaudis apsēdušies arī balkonā, novēroja Diena.

Lai dibinātu partiju, nepieciešami vismaz 200 delegāti.

(ziņa papildināta ar 4.-6.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas