Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

FOTO: Jūrmalas mēram būs trīs vietnieki - Loskutova, Ančāns un Ražuks

Par Jūrmalas mēra Raimonda Munkevica (_Jūrmala - mūsu māja_s) pirmo vietnieci ievēlēta Larisa Loskutova (SC), bet par pārējiem vietniekiem - Ilmārs Ančāns un Romualds Ražuks. Tagad Jūrmalas mēram līdzšinējo divu vietnieku vietā būs trīs.I.Ančāns (Mūsu zeme) ievēlēts par vietnieku izglītības jautājumos, bet R.

Ražuks (_PS_) - par vietnieku ekonomikas un attīstības jautājumos. Par L.Loskutovu balsoja 14 deputāti, bet viens bija pret, I.Ančāns saņēma 13 domnieku atbalstu, bet par R.Ražuku savas balsis atdeva 10 jaunievēlētie jūrmalnieku priekšstāvji.Uz R.Ražuka posteni vēl pretendēja neatkarīgais deputāts Māris Dzenītis, kurš šonedēļ pameta R.Munkevica vadīto partiju. M.Dzenīti izvirzīja partijas _Jaunais laiks_ biedrs Juris Visockis. Par M.Dzenīti nobalsoja vien pieci deputāti.

R.Munkevics par domes priekšsēdētāju šodien tika ievēlēts ar 10 domes deputātu atbalstu.

Dome arī lēma par atlīdzības apmēru. Sagatavotais lēmumprojekts paredz, ka deputātu algas tiek samazinātas līdz 300 latiem līdzšinējo 477 latu vietā, bet mēra vietniekiem - līdz 1494 latiem līdzšinējo 1602 latu vietā, ziņo BNS. Savukārt domes priekšsēdētājam un pirmajam vietniekam alga paliek līdzšinējā līmenī, proti, attiecīgi 1782 lati un 1692 lati. 

Jaunās domes ārkārtas sēdē arī nolemts mainīt domes vadības struktūru, likvidējot līdzšinējos domes priekšsēdētāja vietnieka un izpilddirektora vietnieka amatus un izveidojot divus domes priekšsēdētāja vietnieka amatus. Jaunajā domes vadības struktūrā tagad ir domes priekšsēdētājs, domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks, domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības jautājumos un domes priekšsēdētāja vietnieks ekonomikas un attīstības jautājumos.

Savukārt par Jūrmalas pilsētas domes izpilddirektoru tika ievēlēts Valdis Vītoliņš.

Viņa kandidatūru izvirzīja jaunais Jūrmalas mērs R.Munkevics. Jaunais izpilddirektors dzimis 1967.gadā, viņš savulaik bijis Jūrmalas ūdens valdes loceklis. V.Vītoliņš Rīgas Tehniskajā universitātē ieguvis doktora grādu inženierzinātņu nozarē un minēts arī kā RTU pasniedzējs. Viņš arī ziedojis naudu partijai Jūrmala - mūsu mājas.

V.Vītoliņa kandidatūra daudziem bijusi pārsteigums.

No rīta notikušajā sēdē balsojums par mēru bija aizklāts. Bez R.Munkevica kā otrs kandidāts tika izvirzīts Juris Visockis (JL), par kuru nobalsoja četri deputāti. Zināms, ka par J.Visocki balsoja Iveta Blaua (JL), Aigars Tampe (TB/LNNK) un Zigurds Starks (TP). Tā kā M.Dzenītis iepriekš teica, ka nebalsos ne par vienu kandidātu, tātad var secināt, ka visi pārējie ir atbalstījuši R.Munkevicu. To ir darījis arī Romualds Ražuks (PS), kurš teica, ka mērs ir jāievēl pirmajā kārtā un viņš atbalstīs vienu no kandidatūrām.

Tātad par R.Munkevica kandidatūru balsojuši Egmonts Krūmiņš un Vladimirs Maksimovs (Jūrmala - mūsu mājas), Arnis Ābelītis (Tev, Jūrmalai), Larisa Loskutova, Marija Vorobjova (SC), Dzintra Homka (SCP), Ilmārs Ančāns (Mūsu zeme) un Gatis Truksnis (LPP/LC).

Dome šodien tika informēta arī par Rīgas Administratīvajā tiesā iesniegto Jāņa Kuzina (PCTVL) prasību par tiesas iepriekšējā sprieduma sadalīšanu termiņos. Tiesa bija noraidījusi vairāku Jūrmalas domē neievēlēto deputātu sūdzību par vēlēšanu pārkāpumiem, uz kuru pamata tika prasīts izsludināt jaunas vēlēšanas.

Jūrmalas domes vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Aivars Griķis domi informēja, ka konsultējies ar CVK un RAPLM juristiem un pārliecinājies, ka Jūrmalas domei nav saistošs J.Kuzina iesniegums, jo tiesas spriedums nav pārsūdzams.

Gatis Truksnis (LPP/LC), kurš kā mēra kandidāts bija minēts iepriekš un joprojām ir domes izpilddirektors un līdz ar to pieredzējis pašvaldības darbā, netika izvirzīts. Pēc ievēlēšanas domē viņam mēneša laikā šis amats ir jāatstāj. Uz Dienas jautājumu, vai viņš izšķirsies nolikt deputāta mandātu, G.Truksnis atbildēja, ka viņš atstās izpilddirektora posteni.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas