Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

FOTO: LTV7 pilnībā digitalizēs martā

No nākamā gada 1.marta Latvijas televīzijas 7. kanāls būs skatāms tikai digitālajā televīzijā, pārtraucot analogo apraidi, paredz starp televīzijas un _Lattelecom otrdien _ noslēgtais līgums.

Jautājums, vai maznodrošinātajiem iedzīvotājiem tiks kompensēti izdevumi par dekoderu iegādi vai arī tiks dalīti paši dekoderi, vēl nav atrisināts. Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Nils Freivalds atzina, ka debates par dekoderu subsidēšanu valdībā ir sākušās, bet tas esot budžeta jautājums. 

LTV ģenerāldirektors Edgars Kots norādīja, ka vispirms jānoskaidro, cik mājsaimniecībām ir mazturīgo statuss, kam bezmaksas dekoderi pienāktos.

Pēc TNS datiem LTV 7. kanālu galvenokārt skatās ekonomiski aktīvie iedzīvotāji, kas varētu atļauties samaksāt Lattelecom 1,98 latus par dekodera nomu, jo kanāls būs bezmaksas paketē un par tā skatīšanos atsevišķi nebūtu jāmaksā. Lattelecom prezidents Juris Gulbis arī norādīja, ka uzņēmums būtu gatavs pats dalīt dekoderus bez maksas, ja līgums par virszemes digitālās TV apraidi būtu noslēgts uz 15 gadiem nevis uz pieciem kā tagad, jo tik īsā laikā nevar atpelnīt katra dekodera pašizmaksu - 39 latus.

LTV7 ir kļuvis par pirmo televīzijas kanālu, kas pilnībā raidīs ciparu formātā, norāda Nacionālā Radio un televīzijas padome ."Šis faktiski ir vēsturisks brīdis, jo parasti komerckanāli ir tie, kas pirmie ievieš dažādus tehnoloģiskos  jauninājumus," uzskata Nacionālās radio un televīzijas padomes priekšsēdētājs Ābrams Kleckins. 

Jau gada nogalē piecu ētera televīziju apraidi ciparu formātā nodrošinās visā valstī (patlaban virszemes TV ir uztverama 70 kilometru rādiusā ap Rīgu, iekļaujot arī Jelgavu, Tukumu, Bausku, Saulkrastus un Dobeli). Līdz ar virszemes TV ieviešanu visā valstī, paplašināsies arī apraides teritorija – turpmāk ētera TV signālu varēs uztvert līdz pat 99% Latvijas teritorijas, un tas būs pieejams 99,9% Latvijas iedzīvotāju, informē padome.  

"LTV7 pāriešana tikai uz ciparu apraidi ir kā olimpiskās lāpas iedegšana, kas signalizē, ka process ir sācies. Mums kā uz sportu orientētam kanālam ir ļoti būtiska attēla un skaņas kvalitāte, ko nodrošinās apraide ciparu formātā, tādēļ es aicinu visus LTV7  fanus jau laikus iegādāties dekoderi un sekot mums līdzi uz ciparu apraidi, lai olimpiskās spēles februārī varētu skatīties jau labākā kvalitātē," sacīja E.Kots, piebilstot, ka februārī gaidāmā ziemas olimpiāde LTV7 kanālā vēl būs skatāmas abos formātos, bet jau no 1.marta LTV7 tiks apraidīta tikai ciparu formātā.

Saskaņā ar Eiropas Savienības direktīvu Latvijai vēlākais līdz 2012. gadam ir jāpāriet no analogās uz ciparu apraidi.


(papildināts viss teksts)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas