Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

FOTO: NATO kuģis "Obregon" pietauvojies Ventspils ostā

Otrdien ASV konteinerkuģis Obregon, kas no 5.jūnija atradās Baltijas jūrā iepretim Ventspils novada Vārves pagastā esošajam Zemessardzes poligonam Medņi-3, devās uz Ventspils ostu, kur atradīsies turpmākās dienas, informē Aizsardzības ministrijas pārstāve Vineta Kleine.

Tādējādi ir noslēgusies starptautisko jūras spēku mācību BALTOPS 2010 Latvijā notiekošās piekrastes operācijas otrā fāze, kuras laikā notika izmēģinājuma treniņi, militāro tehniku ar desanta laivu no kuģa nogādājot krastā.

Pirmdien Vārves piekrastē no desanta laivas tika izsēdināti pirmie desmit HMMWV (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle), HMMWV civilo prototipu plašāk pazīst ar nosaukumu Hummer. Izsēšanās laikā tika izmēģināta viena HMMWV evakuācija ar Zemessardzes 54.inženiertehniskā bataljona evakuācijas transportu.

Trešajā mācību fāzē militārā tehnika no ASV kuģa Obregon, kas atradīsies Ventspils ostā, pa sauszemi tiks nogādāta un izvietota Zemessardzes poligonā Medņi-3.

Ceturtajā fāzē no 10. līdz 11.jūnijam notiks daļēja tehnikas transportēšana uz Liepāju, Kuldīgu un Ropažu dzelzceļa staciju, savukārt mācību noslēguma fāzē tiks veikta militārās tehnikas apkope, ostā notiks tās iekraušana kuģī un mācībās iesaistītā personāla došanās uz savām vienībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas